Σε απάντησή του για το έργο της αποχέτευσης της Κρανιάς, ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας και επικεφαλής της παράταξης «ΑλλάΖουμε» Νίκος Ευαγγέλου, αναφέρει σχετικά μετά από ανακοίνωση του δημάρχου Ελασσόνας:

«Κύριε Γάτσα, ως άλλος Μαυρογιαλούρος αποφασίσατε να κάνετε ασφαλτοστρώσεις στα χωριά του δήμου Ελασσόνας λίγους μήνες πριν από τις εκλογές. Προφανώς σε αυτό το προεκλογικό πλαίσιο, προς άγραν ψήφων, σκεπάζετε με άσφαλτο και το πρόβλημα που εσείς προκαλέσατεστην Κρανιά Ελασσόνας. Εμείς μιλάμε για την αποκατάσταση των δρόμων στην Κρανιά και όχι για τις ασφαλτοστρώσεις. Μάλιστα χρεώσατε για την αποκατάσταση με άσφαλτο,όλους τους δημότες του δήμου! Αν το έργο τελείωνε, τα χρήματα θα δινόταν από το ΠΕΠ Θεσσαλίας και όχι από τις τσέπες των Ελασσονιτών.

Αλλά πάμε να δούμε πως φτάσαμε να σταματήσετε το έργο της αποχέτευσης της Κρανιάς με απόλυτα δική σας ευθύνη και τι κινδύνους ενέχει αυτό για τον ίδιο τον δήμο.

Η μόνη αλήθεια της ανακοίνωσής σας είναι πως το έργο δόθηκε στον εργολάβο με μεγάλο ποσοστό έκπτωσης, επί δικής μας διοίκησης. Όπως όμως συμβαίνει και σε πολλά άλλα έργα, υπήρξαν και σε αυτό αστάθμητοι παράγοντες, όπως το βραχώδες έδαφος που δυσκόλευε την εξέλιξή του. Θυμίζω πως το 80% του παλαιού δικτύου στην περιοχή είναι με σωλήνες αμιάντου και υπήρχε ο κίνδυνος από την θραύση των βράχων να σπάσει ο αμίαντος και κομμάτια του να πάνε στο πόσιμο νερό. Γι’ αυτό το λόγο ο εργολάβος σας ζήτησε -όπως και έπρεπε-  να ορίσετε μια ειδική ομάδα διαχείρισης αποβλήτων, για να συνεχίσει το έργο. Εσείς αντί να πράξετε το αυτονόητο και να συνεχιστεί το έργο,ορίζοντας την ομάδα αυτή, θελήσατε να κηρύξετε έκπτωτο τον εργολάβο σταματώντας το!

Οεργολάβος όμως δικαιώθηκε απόλυτα από την αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας(7-0) και τηνΑποκεντρωμένης Διοίκησης (3-0), στις οποίες εσείς προσφύγατε για να κηρυχτεί έκπτωτος. Σήμερα βρίσκεται πλέον «όμηρος» του δήμου παρά το γεγονός ότι δικαιώθηκε. Πέρα από την ακατανόητη πράξη του δημάρχου, υπάρχουν πλέον και πολλοί σοβαροί κίνδυνοι για τον ίδιο τον δήμο. Μετά από όλα αυτά, ελλοχεύει ο κίνδυνος απένταξης του έργου από το ΠΕΠ Θεσσαλίας. Αυτό σημαίνει πως ενδέχεται ο δήμος να χρειαστεί να επιστρέψει τα χρήματα που δαπανήθηκαν έως τώρα και ο εργολάβος που δικαιώθηκε, να αξιώσει μεγάλες αποζημιώσεις για το γεγονός ότι ο δήμαρχος Ελασσόνας σταμάτησε αναίτια και με δική του ευθύνη το έργο.

Αυτή είναι η αλήθεια κ. δήμαρχε την οποία αρνείστε. Άλλο ένα έργο που με δική σας ευθύνη σταμάτησε και κινδυνεύει να χαθεί οριστικά η χρηματοδότησή του».