Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση να απομακρυνθούν όλοι οι επιβάτες από την επιβατική αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης με εμπορική αμαξοστοιχία έξω από την Λάρισα, στο ύψος του χωριού Ευαγγελισμός. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική «σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς και απεγκλωβισμού ατόμων από αμαξοστοιχία πλησίον της περιοχής Ευαγγελισμός Λάρισας. Επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα».

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκονται από από την πρώτη στιγμή το ΕΚΑΒ, η Πυροσβεστική, η ΕΜΑΚ, η Αστυνομία και ο Στρατός.

Το νοσοκομείο που εφημερεύει απόψε στην Λάρισα είναι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και ανοίγουν εκτάκτως το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το νοσοκομείο Κατερίνης για να περιθάλψουν τραυματισμένους επιβάτες, ενώ διασώστες και γιατροί από την Θεσσαλονίκη σπεύδουν στο σημείο της σύγκρουσης. 

8 τραυματίες έχουν ήδη μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, 1 εκ των οποίων έχει διασωληνωθεί λόγω των σοβαρών τραυμάτων του, ενώ περίπου 20 τραυματίες συνολικά νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Λάρισας.  

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν δυστυχώς νεκροί. 

Ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης μεταβαίνει αυτή τη στιγμή προς τα νοσοκομεία και ο ΓΓ του Μεταφορών Γιαννης Ξιφαράς προς το σημείο της σύγκρουσης.

Ο υπουργός πολιτικής προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης είναι στο κέντρο επιχειρήσεων της πολιτικής προστασίας. Ενημερώνεται ο Πρωθυπουργός συνεχώς. Η 1η Στρατιά και οι μονάδες της περιοχής Θεσσαλίας ενεργοποιούνται και μπαίνουν σε πρωτόκολλο συναγερμού όπως προβλέπεται σε περίπτωση τέτοιων ατυχημάτων. Στρατιωτικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε επιφυλακή εάν χρειαστεί να υποδεχθούν τραυματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στο σημείο βρίσκονται 30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ από Αθήνα, Τέμπη, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Βόλο, Θεσσαλονίκη και Λαμία για να παραλάβουν τραυματίες, οι οποίοι θα διακομισθούν στο Πανεπιστημιακό και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.