Στις (διπλές) κάλπες αναμένεται να προσέλθουν μεθαύριο, Κυριακή 8 Οκτωβρίου, 249.814 κάτοικοι του νομού Λάρισας και επιπλέον 129 πολίτες της Ε.Ε. με δικαίωμα ψήφου για την ανάδειξη, για την επόμενη πενταετία, της νέας Περιφερειακής Αρχής Θεσσαλίας, όπως και των νέων αρχών στους Δήμους Αγιάς, Ελασσόνας, Κιλελέρ, Λαρισαίων, Τεμπών, Τυρνάβου και Φαρσάλων.

Οι κάλπες στα 573 εκλογικά τμήματα του νομού θα είναι διπλές, ενώ την ψήφο των κατοίκων του νομού θα διεκδικήσουν 5 συνδυασμοί για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, 4 συνδυασμοί στον Δήμο Λαρισαίων, 3 συνδυασμοί στους δήμους Αγιάς, Ελασσόνας, Κιλελέρ, Τεμπών, Τυρνάβου και 4 συνδυασμοί στον δήμο Φαρσάλων.

Η βασική διαφορά σε σύγκριση με τις εκλογές του 2019 προέρχεται από την αλλαγή του εκλογικού νόμου, αφού όποιος συνδυασμός συγκεντρώσει ποσοστό 43% (+1 ψήφο), εκλέγεται από την πρώτη Κυριακή, ενώ σε διαφορετική περίπτωση οι εκλογές θα επαναληφθούν την μεθεπόμενη Κυριακή 15 Οκτωβρίου.

Ο συνολικός αριθμός των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων ανέρχεται σε 7.390. Για τις 633 θέσεις δημοτικών συμβούλων οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στη Θεσσαλία ανέρχονται σε 4.020 και οι υποψήφιοι κοινοτικοί σύμβουλοι σε 6.876.

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε που ψηφίζεις 2023» μπορούν να πληροφορούνται οι πολίτες σε ποιο εκλογικό τμήμα θα ψηφίσουν για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στις 8 και 15 Οκτωβρίου 2023, καθώς η σχετική πλατφόρμα έχει ενημερωθεί και άνοιξε.

Για να δείτε πού ψηφίζετε πρέπει να συμπληρώσετε τα προσωπικά τους στοιχεία στα αντίστοιχα πεδία (επώνυμο, όνομα, όνομα πατέρα, όνομα μητέρας, ημερομηνία γέννησης) και στη συνέχεια εμφανίζεται το εκλογικό τμήμα.

Λ.E. kosmoslarissa.gr (Mε πληροφορίες από Ελευθερία)