Αγροτικό συλλαλητήριο πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι των Φαρσάλων, όπου όλες αυτές τις ημέρες βρίσκονται στο μπλόκο του Ε65, μαζί με τους αγρότες της Καρδίτσας.

Έριξαν άχυρα και γάλα αγρότες και κτηνοτρόφοι στα Φάρσαλα

Οι αγρότες από τα Φάρσαλα συγκεντρώθηκαν με τα τρακτέρ στον κόμβο Ανωχωρίου και από εκεί σε πομπή έφθασαν στο κέντρο της πόλης, όπου έγινε η συγκέντρωση των τρακτέρ και οι σχετικές ομιλίες, στις οποίες οι εκπρόσωποι των αγροτών τόνισαν ότι: “Βγήκαμε με τα τρακτέρ στους δρόμους επειδή αντιμετωπίζουμε πρόβλημα επιβίωσης”, επισημαίνοντας ότι οι ολοκληρωτικές καταστροφές στην παραγωγή από τις πλημμύρες, τους έχουν αφήσει χωρίς εισόδημα, ενώ ζουν με την αγωνία αν και πότε θα μπορέσουν ξανά να παράγουν.

Έριξαν άχυρα και γάλα αγρότες και κτηνοτρόφοι στα Φάρσαλα

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι αγρότες έριξαν μπάλες με άχυρο, καλαμπόκι και έχυσαν γάλα, του οποίου η τιμή έχει μειωθεί με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να βρίσκονται σε απόγνωση, βλέποντας το κόστος παραγωγής να αυξάνεται και το εισόδημα τους να μειώνεται.

Έριξαν άχυρα και γάλα αγρότες και κτηνοτρόφοι στα Φάρσαλα

Το απόγευμα οι αγρότες από το μπλόκο του Πλατυκάμπου θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό της παλιάς Εθνικής Οδού Λάρισας – Βόλου και αναμένεται να δεχθούν επίσκεψη από τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιερώνυμο.

Στα Τρίκαλα το απόγευμα μπαίνουν τα τρακτέρ στο κέντρο της πόλης, ενώ αύριο αναμένεται κλείσουν συμβολικά την εθνική οδό Τρικάλων-Λαρίσης, στον κόμβο του Μεγαλοχωρίου.

Τα παραπάνω εντάσσονται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχουν αποφασίσει οι αγρότες ενόψει της αυριανής συνάντησης με τον πρωθυπουργό που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι.

Έριξαν άχυρα και γάλα αγρότες και κτηνοτρόφοι στα Φάρσαλα


Τα εννέα σημεία αιχμής
, που αποτελούν τα βασικά αιτήματα των αγροτών, όπως αυτά προέκυψαν από την μαζικότατη πανελλαδική σύσκεψη όλων των μπλόκων της χώρας, που έγινε στη Νίκαια και εστάλησαν στον πρωθυπουργό, αφορούν τη μείωση του κόστους παραγωγής, την μη εφαρμογή και επαναδιαπραγμάτευση της νέας ΚΑΠ, αλλαγή του του κανονισμού του ΕΛΓΑ και αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών, τιμές στα προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, αλλά και έργα υποδομής για την αντιπλημμυρική θωράκιση της χώρας.

ertnews.gr