Στα ελληνικά βουνά έχουν μεταφέρει την καλλιέργεια ινδικής κάνναβης μέλη εγκληματικών ομάδων από την Αλβανία, όπως προκύπτει από τις μέχρι τώρα έρευνες της Δίωξης Ναρκωτικών. Τα περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία και τα κλειστά σύνορα λόγω κορονοϊού -σύμφωνα με εκτιμήσεις των Διωκτικών Αρχών- ήταν αυτά που αρχικά μετέφεραν στην Ελλάδα την ιδιαίτερα κερδοφόρα καλλιέργεια χασίς, αντί της εισαγωγής χασίς από την Αλβανία και όπως αποδεικνύεται, παρά την άρση των μέτρων, οι καλλιέργειες συνεχίζονται στα ελληνικά βουνά.

Στο Μαυροβούνι Αγιάς την τελευταία διετία εντοπίστηκαν τρεις φυτείες χασίς σε ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές που οι αστυνομικοί βάδιζαν για ώρες μέχρι να φτάσουν στους τόπους των καλλιεργειών.

Η οργανωμένη καλλιέργεια κάνναβης στην ορεινή Αγιά από Αλβανούς εμπόρους έφερε στην περιοχή και τους αντίστοιχους εργάτες από τη γειτονική χώρα. Οι τελευταίοι παραμένουν τουλάχιστον ένα τρίμηνο στα βουνά, φροντίζοντας τα δενδρύλλια, ενώ αν τυχόν πλησιάσει αστυνομικός ανεβαίνουν σε ακόμα πιο δυσπρόσιτες βουνοκορφές.

Η αμοιβή τους για ένα τρίμηνο εργασίας ανέρχεται σε 30.000 ευρώ ενώ δικαιούνται και …μπόνους 10 κιλά χασίς να το πουλήσουν όπου θέλουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σπίτι του 30χρονου Αλβανού που συνέλαβαν οι αστυνομικοί για τη φυτεία στο Σκλήθρο και υποψιάζονται ανάμειξή του και στις ορφανές φυτείες στον Ρακοπόταμο και στην Έλαφο, βρέθηκαν παρακρατημένα τρία διαβατήρια εργατών στις χασισοφυτείες…

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (με πληροφορίες από Βαγγέλη Κακκάρα, Ελευθερία)