Ο Δήμος Τυρνάβου καλεί τα αθλητικά σωματεία που επιθυμούν να λάβουν επιχορήγηση να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, όπως αυτά αναφέρονται παρακάτω, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 202 του Ν.3463/2006.

Δικαιούχοι χρηματικών επιχορηγήσεων είναι αθλητικά σωματεία που έχουν την έδρα τους εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Τυρνάβου και είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για αιτούμενη επιχορήγηση:

1.   Αίτηση επιχορήγησης με την οποία να προσδιορίζονται επακριβώς οι συγκεκριμένες δράσεις που πρόκειται να χρηματοδοτηθούν με τον αντίστοιχο προϋπολογισμό δαπάνης καθώς και ο αναλυτικός προϋπολογισμός της συνολικής οικονομικής δραστηριότητας του συλλόγου για το τρέχον έτος

2.     Καταστατικό του συλλόγου με πρόσφατη βεβαίωση του Γραμματέα του Πρωτοδικείου ότι έχει εγγραφεί (καταχωρηθεί) στο βιβλίο Σωματείων.

3.     Πρακτικό σύστασης σε σώμα.

4.     Βεβαίωση αθλητικής αναγνώρισης του σωματείου.

5.     Υπεύθυνη δήλωση του εκπροσώπου του σωματείου ότι δεν εισπράχθηκε ποσό επιχορήγησης μεγαλύτερο των 3.000,00€ κατά τον προηγούμενο χρόνο και ότι νομιμοποιείται να εισπράξει για λογαριασμό του σωματείου. Στη θέση της υπογραφής της δήλωσης, τίθεται η σφραγίδα του σωματείου.

6.     Στην περίπτωση που έχει επιχορηγηθεί το προηγούμενο έτος με ποσό άνω των 3.000€ θα πρέπει:

α) να σταλεί απόδειξη ανάρτησης των απολογιστικών στοιχείων στο πρόγραμμα “Διαύγεια” πριν από την έγκριση της επιχορήγησης και πριν την καταβολή της.

β) απόσπασμα πρακτικού συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου ως απόδειξη των ατόμων που εκπροσωπούν τον εν λόγω σύλλογο ή αλλιώς πρακτικό συνεδρίασης εξουσιοδότησης ορισμένου μέλους για την είσπραξη της επιχορήγησης.

Οι αιτήσεις και όλα τα προαναφερθέντα δικαιολογητικά πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά στο politismos@tirnavos.gr ή να προσκομιστούν έως την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 στο αρμόδιο γραφείο του Δήμου Τυρνάβου: Δημαρχείο Τυρνάβου, Δ/νση: Στ. Καράσσου 1, 1ος όροφος. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2492350131.