Επιστρέφουν οι κορύνες στο κέντρο της Λάρισας ως πρώτο μέτρο της νέας δημοτικής αρχής για την άμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας, με την αντιπολίτευση να εκφράζει προβληματισμούς για το κατά πόσο η τοποθέτηση οριοδεικτών σε κεντρικούς οδούς της πόλης θα ανακουφίσει την κατάσταση ή θα δημιουργήσει επιπλέον πρόβλημα, καθώς πρόκειται για ένα μέτρο που εφαρμόστηκε και στο παρελθόν, όπως επισημάνθηκε από την μείζονα μειοψηφία.

Ο δήμαρχος Θανάσης Μαμάκος ξεκαθάρισε εξαρχής τις προθέσεις του τονίζοντας ότι είναι ανάγκη να παρθούν μέτρα, καθώς η κατάσταση έχει ξεφύγει ειδικά σε οδούς όπως η Παπαναστασίου, όπου το ένα ρεύμα είναι μονίμως κατειλημμένο, ενώ και η τροφοδοσία των καταστημάτων γίνεται χωρίς να τηρείται συγκεκριμένο ωράριο, κάτι που στο εξής θα ισχύσει.

Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κ. Ντίνος Διαμάντος στην τοποθέτησή του σημείωσε ότι το μέτρο δεν είναι συμβατό σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το ΣΒΑΚ και με τον στόχο για μείωση της χρήσης του αυτοκινήτου στο κέντρο της πόλης.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Με πληροφορίες από Νατάσα Πολυγένη, Ελευθερία)