Η Διοίκηση και το Ακτινολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας σε συνεργασία με το Σύλλογο Θαλασσαιμίας & Δρεπανοκυτταρικής Νόσου Ν. Λάρισας διοργανώνουν Επιστημονική Εκδήλωση, στα πλαίσια της συνεχούς ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για τη Μεσογειακή Αναιμία.

Η εκδήλωση με θέμα: «Απεικονιστικός Έλεγχος και Παρακολούθηση Αιμοσφαιρινοπαθειών με Πολυπαραμετρική Μαγνητική Τομογραφία στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας» θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 5 Νοεμβρίου και ώρα 17:30, στην πόλη της Λάρισας και θα παρουσιαστούν οι λεπτομέρειες του προγράμματος σε ασθενείς και γιατρούς.

Το Ακτινολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, στα πλαίσια της συνεχούς ανάπτυξης και εφαρμογής καινοτόμων υπηρεσιών, εφαρμόζει ένα πρόγραμμα που αφορά στον εξειδικευμένο απεικονιστικό έλεγχο, σε ασθενείς με Αιμοσφαιρινοπάθειες. Πρόκειται για μια υπηρεσία ίσως μοναδική για Δημόσιο Νοσοκομείο αναφορικά με την έκταση και την εξειδίκευση των παρεχόμενων υπηρεσιών και απευθύνεται σε ασθενείς από ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, ο αριθμός των οποίων εκτιμάται περίπου σε 3.000 - 3.500.

Το πρόγραμμα διενεργείται μέσω ενός εξειδικευμένου πρωτοκόλλου Μαγνητικής Τομογραφίας και περιλαμβάνει την αναίμακτη μέτρηση του φορτίου σιδήρου στα όργανα της κοιλίας και τον μυελό των οστών, την αναίμακτη μέτρηση του φορτίου σιδήρου στην καρδιά, τον αναλυτικό έλεγχο της καρδιακής λειτουργίας (CMR) και τον λεπτομερή έλεγχος των οργάνων της κοιλίας για πρώιμη διάγνωση κακοηθειών.