Μέλη του τμήματος ΚΑΠΗ της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας του Δ. Λαρισαίων επισκέφθηκαν το Μουσείο Στρατιωτικής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας που στεγάζεται στο στρατόπεδο «Στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα» (1η Στρατιά) στη Λάρισα.

Το μουσείο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2005 με σκοπό να διαφυλαχθεί μέρος της ιστορικής παράδοσης του Ελληνικού Στρατού. Εκτίθεται μουσειακά ο εξοπλισμός και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν παλαιότερα από το Κτηνιατρικό Σώμα. Είναι μοναδικό στο είδος του σε όλο τον Ελλαδικό χώρο και εκτείνεται σε επιφάνεια 600 τ.μ. περίπου. Αποτελείται από το πεταλουργείο-πεταλωτήριο και από ένα τμήμα παλαιού στάβλου.

Η επίσκεψη επανέφερε στις μνήμες των ηλικιωμένων ειδικότητες οπλιτών από το παρελθόν, όπως του πεταλωτή, του νοσοκόμου κτηνών, του ανεφοδιαστή κ.α. Τα μέλη επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα 3.000 εκθέματα που υπάρχουν συγκεντρωμένα στο μουσείο και τον τρόπο χρήσης τους στην περιποίηση και στην κτηνιατρική περίθαλψη των μονόπλων.

Η ξενάγηση στο μουσείο πραγματοποιήθηκε από τον Ανθυπολοχαγό κ. Παπαϊωάννου Ιωάννη, εξαίροντας τον ρόλο των ίππων και των ημιόνων στα πεδία των μαχών και γενικότερα στα στρατιωτικά δρώμενα της πατρίδας μας.

Στο πλαίσιο των Πολιτιστικών δράσεων του τμήματος ΚΑΠΗ, που στόχο έχουν την ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς και ιστορίας του τόπου μας, το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν περιηγήσεις σε ανάλογους χώρους.

Την επίσκεψη των μελών στο μουσείο συνόδευσαν η Προϊσταμένη του τμήματος ΚΑΠΗ κ. Δήμητρα Κωστοπούλου και η νοσηλεύτρια κ. Νίκη Αμπατζόγλου.