Τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Ν. Ταχιάο υποδέχτηκε χθες Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 στο Δημαρχείο Ελασσόνας ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας παρουσία του αντιδημάρχου τεχνικών έργων κ. Δημ. Καρανίκα και της αντιδημάρχου κοινωνικής πρόνοιας κ. Φρ. Καρκαβανίδου-Σκρέτα.

Η επίσκεψη του Υφυπουργού συνδέεται με την αντιμετώπιση των συνεπειών του καταστροφικού κυκλώνα DANIEL στη Θεσσαλία και τη διαχείριση των επιπτώσεων στις πληγείσες κοινότητες του Δήμου Ελασσόνας.

Ο κ. Γάτσας ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για το ενδιαφέρον και τόνισε ότι οι δημόσιες υποδομές του Δήμου Ελασσόνας διέφυγαν τα χειρότερα, ενώ η αγροτική οδοποιία επλήγη βαριά.

Ο κ. Ταχιάος με τη σειρά του τόνισε ότι η Κυβέρνηση θα διαθέσει το ποσό των 1,4 δισ. ευρώ για τις αποκαταστάσεις του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ μέχρι τον προσεχή Ιούνιο θα έχουν ολοκληρωθεί τα τεύχη δημοπράτησης και η διαπραγμάτευση με τους αναδόχους, ώστε να προχωρήσει η αποκατάσταση από τους ίδιους τόσο στο επίπεδο των μελετών, όσο και της κατασκευής.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης ο Δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων επεσήμαναν και άλλα θέματα του Δήμου Ελασσόνας, τα οποία άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υφυπουργού.

Στον κ. Ταχιάο προσφέρθηκαν ως αναμνηστικά δώρα το επετειακό λεύκωμα του Δήμου και τοπικά προϊόντα.