Το απόγευμα της Παρασκευής 10-11-2023 πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Λάρισας συνάντηση μεταξύ της Διοίκησης του Φορέα και βουλευτών του Νομού αλλά και εκπροσώπων τοπικών Φορέων, με θέμα το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής τράπεζας στον Τίρναβο και τις ολέθριες για τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής συνέπειες.

Παρόντες στη συνάντηση εκ μέρους του Επιμελητηρίου Λάρισας ήταν ο Πρόεδρος κ. Σωτήριος Γιαννακόπουλος ,η Γ. Γραμματέας; κα  Καλλιόπη Τζήκα και ο υπεύθυνος εξυπηρέτησης επιχειρήσεων κ. Γιωργος Τσιαπλές. Παρευρέθηκαν επίσης οι Βουλευτές κ. ΚέλλαςΧρήστος και κα  Λιακούλη Ευαγγελία, οι συνεργάτες του κ. Μ. Χαρακόπουλου κ.κ. Τζουρμακλιώτης και Παυλόπουλος και ο συνεργάτης του κ. Β. Κόκκαλη κ, Ζουμπουλίδης. Τέλος, παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τιρνάβου κ. Πετμεζάς και  ο Γενικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Τραπεζουπαλλήλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ) κ. Πήχας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Γιαννακόπουλο  επί τάπητος το καυτό ζήτημα της αναστολής λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής στον Τίρναβο, που ανακοίνωσε η Διοίκηση της Τράπεζας, και αναλύθηκαν οι συνέπειες του ενδεχόμενου κλεισίματος του καταστήματος της Τράπεζας για την τοπική κοινωνία, και όχι μόνο, καθώς από το συγκεκριμένο κατάστημα εξυπηρετούνται πέραν του Τυρνάβου και οι όμορες χωρικές ενότητες. Το γεγονός αυτό, σημείωσε ο Πρόεδρος,  θα επιφέρει τεράστια δυσκολία στις συναλλαγές, ειδικά για τις μεγαλύτερες ηλικιακά ομάδες (που είναι ως επί το πλείστον και ψηφιακά αναλφάβητοι). Πέραν τούτου, θα δυσχεράνει ανεπανόρθωτα τις τοπικές επιχειρήσεις, αναγκάζοντας τους επιχειρηματίες να μεταβαίνουν στη Λάρισα για να εξυπηρετηθούν και επιβαρύνοντάς τους σε χρόνο αλλά και υποβαθμίζοντας την αμεσότητα στην εξυπηρέτησή τους.

Ολες αυτές οι  συνέπειες αναλύθηκαν υπό το πρίσμα του θεσμικού βάρους του Τυρνάβου, του πολιτιστικού του αποτυπώματος, του μεγέθους του (δημογραφικά και οικονομικά - επιχειρηματικά) αλλά και του ήδη επιβαρυμένου οικονομικού περιβάλλοντος που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή λόγω των πρόσφατων πλημμυρών.

Τέλος, αναδείχθηκε η αδήριτη ανάγκη προσπάθειας για ανατροπή αυτής της απόφασης μέσω ενός συλλογικού ψηφίσματος το οποίο θα συνυπογραφεί και από άλλους φορείς (όπως ΤΕΕ, ΓΕΩΤΕΕ, βουλευτές κτλ.) και το οποίο θα τονίζει την αναγκαιότητά συνέχισης της απρόσκοπτης λειτουργίας του υποκ/τος, συμβάλλοντας έτσι στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής και στην οικονομική δραστηριότητα των επιχειρηματιών της, που δεν πρέπει με κανένα τρόπο να στερηθούνε τα χρηματοδοτικά εργαλεία ανάπτυξης, ιδιαίτερα μέσα στις τωρινές ιδιάζουσες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες.