Από το Επιμελητήριο Λάρισας γίνεται γνωστό πως οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές των οποίων η άδεια λήγει την 31/12/2023, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση ανανέωσης αδείας έως την 31/03/2024

Τα σχετικά δικαιολογητικά δύναται να αποσταλούν μέσω email στο mitroo@larcci.gr  υπόψιν κας Άννας Σαρμαντά ή  να υποβάλλονται στην Υπηρεσία μας ή να υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του echamber (https://echamber.larcci.gr/), οδηγίες για την ηλεκτρονική υποβολή θα βρείτε στο σύνδεσμο:

προκειμένου για την ανανέωση της αδείας στο Μητρώο ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, αναλυτικές οδηγίες και τα σχετικά έντυπα τα οποία επισυνάπτονται.

Απαραίτητα είναι τα εξής δικαιολογητικά:

  1.  Την αίτηση ανανέωσης της αδείας σας συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη.
  2. Την Υπεύθυνη Δήλωση Ν.1599/1986 με γνήσιο υπογραφής από gov.gr.
  3. Βεβαίωση της Δ.Ο.Υ. ότι δεν έχει γίνει διακοπή της δραστηριότητας του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή (ΚΑΔ 66221001) ή εκτύπωση από προσωποποιημένη πληροφόρηση ΑΑΔΕ.
  4. Συμβόλαιο επαγγελματικής αστικής ευθύνης σε ισχύ καθώς και τα προηγούμενα, αν οφείλονται
  5. Σεμινάρια Επαναπιστοποιήσεις γνώσεων σύμφωνα με την ΠΕΕ 45/21-11-2014 (15 ώρες για το έτος 2023) καθώς και για τα προηγούμενα έτη, εφόσον οφείλονται.
  6. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Το Ποινικό μητρώο θα αναζητηθεί αυτεπάγγελτα από το Επιμελητήριο μας (όπως προβλέπεται στο Άρθρο 21 του Ν.4583/2018) μετά την κατάθεση των παραπάνω δικαιολογητικών. 

Τις υπεύθυνες δηλώσεις θα τις βρείτε στην καρτέλα της ιστοσελίδας του Επιμελητηρίου (Υπηρεσίες Ειδικά Μητρώα Διαμεσολαβούντων στην Ασφάλιση, Μεσιτών, Αργυροχρυσοχόων). 

Σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση μη προσκόμισης των απαιτούμενων δικαιολογητικών, η Υπηρεσία του Επιμελητηρίου υποχρεούται να προβεί σε διαγραφή του φυσικού ή νομικού προσώπου από το ειδικό μητρώο ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.