Μια νέα, πρωτοποριακή δραστηριότητα μουσικής καλλιέργειας ξεκινά τον Οκτώβρη στη Λάρισα. Πρόκειται για τα προγράμματα μουσικής ανάπτυξης βρεφών, νηπίων και των γονέων τους “BabymusicArte”, τα οποία αποτελούν τμήμα του Μουσικού Συλλόγου musicArte και πραγματοποιούνται ήδη με μεγάλη επιτυχία στην Ελασσόνα από το 2016.

Τα προγράμματα “BabymusicArte” στοχεύουν στη βιωματική ανάπτυξη της μουσικότητας που κάθε άνθρωπος διαθέτει από τη γέννησή του, με τρόπο φυσικό όπως η εκμάθηση της μητρικής γλώσσας. Βασίζονται σε επιστημονικά τεκμηριωμένες μουσικοπαιδαγωγικές θεωρίες (E. Gordon, Z. Kodaly, C. Orff κ.α.) και εισάγουν το παιδί στον κόσμο της μουσικής και του ομαδικού τραγουδιού, ενισχύοντας την κοινωνικότητά του, το συναισθηματικό δεσμό με τους γονείς του και την αυτοεκτίμησή του.

Με τον τρόπο αυτό, τα παιδιά μαθαίνουν να λειτουργούν και να εκφράζονται μουσικά στην καθημερινή τους ζωή και εισάγονται ομαλά και αβίαστα αργότερα στην εκμάθηση κάποιου μουσικού οργάνου.

Τα εργαστήρια στα οποία μπορεί να ενταχθεί κάθε παιδί είναι:

4 μηνών – 18 μηνών (μαζί με γονείς)

18 μηνών – 3,5 ετών (μαζί με γονείς)

4 – 6 ετών (χωρίς γονείς)

Χορωδία “babymusicArte” (από 5 ετών και πάνω)

Παιδαγωγικά υπεύθυνη των εργαστηρίων είναι η μουσικοπαιδαγωγός κ. Έφη Φαρμάκη, μουσικολόγος Α.Π.Θ., Med, διπλωματούχος πιανίστα και καθηγήτρια ανώτερων θεωρητικών της μουσικής, με πολύχρονη εμπειρία στη μουσική καθοδήγηση βρεφών και νηπίων, στον μουσικό σύλλογο musicArte και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων.

Η ενημέρωση γονέων και οι εγγραφές ξεκινούν την Τρίτη 13/09/2022 στην οδό 23ης Οκτωβρίου 66-68 (1ος όροφος), Άγιος Κωνσταντίνος.

Για περισσότερες πληροφορίες:

E-mail: babymusicarte@gmail.com

Facebook: @babymusicarte