Όχι άλλη πίκρα

Υπουργείο Θεσσαλίας σχεδιάζει η κυβέρνηση (όπως το Μακεδονίας – Θράκης). Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν θα το αναλάβει θεσσαλός…
Τουλάχιστον θα σταματήσει η γκρίνια των Λαρισαίων βουλευτών ότι δεν τους προτιμά ο Μητσοτάκης. Τώρα η Λάρισα θα αποκτήσει υπουργείο και υπουργό μαζί, για να μην κουράζονται οι ντόπιοι … Μην είστε αχάριστοι …

Οι βλάμηδες από την Ιταλία

Ονομάζεται Ενρίκο Γκράσι και είναι ιδρυτής και βασικός μέτοχος της “Electric 80”, https://www.e80group.com/it/ μιας Ιταλικής εταιρείας από την Εμίλια Ρομάνια που πρωτοπορεί παγκοσμίως στην ρομποτοποίηση των logistics, με πελάτες την Pepsi, την Barilla, αλλά και την “Ελληνικά Γαλακτοκομεία” στη Θεσσαλία.
Ο ίδιος, και πέντε φίλοι του, έφτασαν με ιδιωτικό αεροπλάνο στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, προσκεκλημένοι των αδερφών Σαράντη, για τον γάμο του Στέλιου Σαράντη (γιου του Μιχάλη) με την γιατρό Ντέπυ Παρασκευοπούλου.
Ο Ιταλός βιομήχανος του λογισμικού, με την εκκεντρική του εμφάνιση που είναι πάντα ίδια, έκλεψε τις εντυπώσεις.
Όσο για τον γάμο – που έγινε το Σάββατο στα Τρίκαλα και το γαμήλιο γλέντι στο “Ανάντι”-, αφήστε καλύτερα. Μιλάμε για την αποθέωση του καλού γούστου σε όλα τα επίπεδα.
Κάθε ευτυχία στους νιόπαντρους.

Ο Ιδρυτής και πρόεδρος της “Electric 80” (μισό δις τζίρος, χίλιοι πτυχιούχοι εργαζόμενοι) εικονίζεται στο μέσον με το καπέλο. Στον Ιταλικό Τύπο τον περιγράφουν ως τον καουμπόη της Μηχατρονικής* (πρόκειται για νεολογισμό που υποδηλώνει τον συνδυασμό των επιστημών της Μηχανολογίας, Ηλεκτρονικής - Ηλεκτρολογίας και Πληροφορικής).

«Εξωστρέφεια» …

Αντιδημαρχία Πολιτισμού τέλος, στο Δήμο Λαρισαίων.
Με το που παραδίδει ο Καλογιάννης, θάβεται και το όνομα. Μετονομάζεται σε «Εξωστρέφειας και Τουρισμού» με ενσωμάτωση των πολιτιστικών θεμάτων.
Ούτε ίχνος δεν θέλουν να έχουν από τον Πάνο Σάπκα οι του Μαμάκου. Τον θεωρούν δεξιό αποστάτη που εγκατέλειψε τη Δύση και πέρασε στο σιδηρούν παραπέτασμα.
Ο Πάνος διεκδικεί ωστόσο το ρεκόρ του μακροβιότερου αξιωματούχου σε θέσεις αντιδημάρχου. Ξεκίνησε με Τζανακούλη (επί δραχμής) και θα αφιππεύσει του θώκου τον προσεχή Δεκέμβριο, είκοσι τέσσερα χρόνια μετά. Ούτε ο Ερντογάν…
Πάντως αυτός που θα αναλάβει αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, κανονικά κάθε βράδυ πρέπει να είναι έξω, να τριγυρνάει στα μπαρ. Χρειάζεται να βρεθεί ο κατάλληλος, να αντέχει. Μια σπουδαία λύση θα ήταν ο Λαδόπουλος. Κάντε μια μεταγραφή στον Γιώργαρο …

Μιχαλάκης στον Δήμο (ως υπάλληλος)

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο Μιχαλάκη για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς. Μόλις έγινε γνωστή η πληροφορία ότι είναι φαβορί για τη θέση, άρχισαν να τον ψάχνουν… Τυπικό κωλυματάκι ειπώθηκε… Τυχερός ο Τζανακούλης. Εντούτοις ο Χρήστος, που για χρόνια σήκωνε με επιτυχία στις πλάτες του την περιφερειακή αυτοδιοίκηση στα Τρίκαλα, για την ώρα είναι άγνωστο τι θα απογίνει πολιτικά.
Επαγγελματικά είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει στην υπηρεσία του ως δημόσιος υπάλληλος.
Ωστόσο, επειδή διετέλεσε αντιπεριφερειάρχης δεν έχει δικαίωμα να ξαναδουλέψει στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων.
Έκανε χαρτιά να μεταταχθεί στον Δήμο Τρικκαίων, τώρα που δεν υπάρχει πια εκείνος ο δήμαρχος που…. έγινε υπουργός.
Ο Σακκάς τον δέχτηκε με ανοιχτές αγκάλες.
Τα Παπαστεργάκια (είδος χαιρέκακων ακραίων οπαδών του πρώην δημάρχου) έτριψαν τα χέρια από χαρά. «Έχει πολλά ξερά φύλλα η πόλη. Ελπίζουμε ο Σακκάς να του δώσει και τσουγκράνα»…

Tέμπη (έρεβος…)

«Η ελληνική δικαιοσύνη στην υπόθεση των Τεμπών έχει υπερβεί τον εαυτό της με τόση υπευθυνότητα, με τόση ταχύτητα. Το οφείλουμε στους νεκρούς, δεν θα ησυχάσουμε αν δεν φτάσουμε έως το τέλος, είναι χρέος μας» φέρεται να δήλωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη.
Είναι πράγματι εξαιρετικά τα αντανακλαστικά της Δικαιοσύνης αυτή τη φορά. Να δούμε ως που θα μπορέσει να φτάσει. Αν η λάμψη της έκρηξης θα φωτίσει τα σκοτάδια …

Ενάλιος ΔΕΗ

Απόρησαν με την αναισθησία της ΔΕΗ στο Καλαμάκι Αγιάς - χωριό δίπλα στην φουσκωμένη Κάρλα. Μια απαιτητική γυναικεία φωνή καλούσε στο τηλέφωνο τους αγρότες να πληρώσουν το ρεύμα από τις πομόνες, αλλιώς «θα κοπεί η σύνδεση».
«Κομμένο είναι κυρία μου, τα ρολόγια βρίσκονται τρία μέτρα μέσα στο νερό μαζί με τα χωράφια…».
Μετά τον ΕΛΓΑ και η ΔΕΗ θα χρειαστεί τμήμα Εναλίων, με εξοπλισμό καταδύσεων…

By Kostas Tolis

*Για πληροφορίες, ιδέες, φωτογραφίες, ρουφιανές κ.λπ. στο kosmos@kosmoslarissa.gr (εχεμύθεια δεδομένη)

Copyright Kosmos newspaper, Larissa