Την Πέμπτη 5 Μαΐου στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Μακρυχώρι του Δήμου Τεμπών το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου πραγματοποίησε δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών με θέμα: «Έμφυλη βία και υποστήριξη των γυναικών και των παιδιών τους».
Ομιλήτριες της δράσης ήταν η Κοινωνική Λειτουργός κ. Τερζενίδου Αθηνά, η οποία αναφέρθηκε στο έγο του ξενώνα και στις μορφές της έμφυλης βίας, ενώ η Παιδοψυχολόγος κ. Κυρίτση Ναυσικά επικεντρώθηκε στην υποστήριξη των γυναικών και των παιδιών τους και δύο εργάζονται στον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Λαρισαίων.
Την ημερίδα χαιρέτησε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, ο οποίος αναφέρθηκε ότι το συγκεκριμένο κοινωνικό πρόβλημα έχει λάβει εθνικές, αλλά και παγκόσμιες διαστάσεις.
Η έμφυλη βία παρατηρείται ως επί το πλείστον σε γυναίκες και κορίτσια, χωρίς να γνωρίζει γεωγραφικά σύνορα, φυλετικές ή ηλικιακές διακρίσεις, ούτε κοινωνικοοικονομικές ή πολιτισμικές διακρίσεις. Επιπρόσθετα, τόνισε τη σπουδαιότητα της υπευθυνότητας των ατόμων να ομιλούν ξεκάθαρα και χωρίς ντροπή σε φαινόμενα έμφυλης βίας ή κακοποίησης των παιδιών. Τέλος, επεσήμανε τα εξής: «Ως δημοτική Αρχή στεκόμαστε δίπλα σε κάθε γυναίκα - πολίτη που έχει ανάγκη τη βοήθειά μας, δείχνουμε μηδενική ανοχή και καταδικάζουμε κάθε λεκτική ή έμπρακτη προσπάθεια βίας απέναντί τους. Με ομιλίες, όπως η σημερινή στηρίζουμε τις γυναίκες και σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας Γόννων και τη γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης των γυναικών 15900, προσπαθούμε να συμβάλλουμε ώστε να παύσει κάθε ενέργεια ενάντια στη βία κατά των γυναικών».


Παρόντες στην ημερίδα ήταν οι Αντιδήμαρχοι κ. Βασίλειος Σίμος και κ. Χρήστος Κρικώνης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γεώργιο Κυρίτση, η Προϊσταμένη των Κοινωνικών Δομών κ. Πανωραία Τσικλητάρη, ο Υποδιοικητής του Α.Τ. Τεμπών κ. Σταύρο Ευαγγελίδη, ο Αν. Προϊστάμενος του Τμήματος Δ/νσης Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Μέριμνας Κοινωνικής Ένταξης Θεσσαλίας - Περιφέρεια Θεσσαλίας κ. Νικόλαος Πουτσιάκας και η Πρόεδρος της Κοινότητας Μακρυχωρίου κ. Άννα Μαγαλιού-Καραπάνου.
Τέλος, αλλά όχι τελευταίες να ευχαριστήσουμε θερμά για την πολύτιμη βοήθειά τους τις Προέδρους και τα μέλη των Συλλόγων Γυναικών του Δήμου Τεμπών, τους συναδέλφους και όλους τους συμπολίτες, οι οποίοι μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Θα κλείσουμε με μία φράση: «Κανείς μόνος, Καμία μόνη!»

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο του Κέντρου Κοινότητας 2495350113 και στις Κοινωνικούς Λειτουργούς της δομής κα Κούρτη Παναγιώτα και κα Καλογήρου Μαρία.
Το Κέντρο Κοινότητας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.