Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας - Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ, καθώς ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει, το επόμενο τριήμερο,  έντονη αστάθεια στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, κυρίως τις  μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με ισχυρές  βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα  κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Τα ισχυρά φαινόμενα θα  κορυφωθούν την Κυριακή (14-8-2022), ενώ τη Δευτέρα  (Δεκαπενταύγουστος) ο καιρός προβλέπεται βελτιωμένος.

Παρακαλούνται οι πολίτες όπως λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων  αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού της ΕΜΥ

Πιο αναλυτικά: 

Αύριο Παρασκευή (12-8-2022) κατά τόπους ισχυρές βροχές και  καταιγίδες προβλέπονται από νωρίς στην κεντρική Μακεδονία και από  μεσημβρινές ώρες στη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και  τη δυτική και την κεντρική Στερεά (κυρίως στην Αιτωλοακαρνανία και  την Ευρυτανία). Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν. 

Το Σάββατο (13-8-2022) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες  προβλέπονται στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το Ιόνιο. Τα έντονα  φαινόμενα στη Μακεδονία θα συνεχιστούν και τη νύχτα προς την  Κυριακή. 

Την Κυριακή (14-8-2022), ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται  στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη,  τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της  Αττικής), την Εύβοια και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Τη νύχτα προς τη  Δευτέρα τα ισχυρά φαινόμενα θα περιοριστούν στη βορειοανατολική  Ελλάδα (τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο), ενώ σε όλες τις  υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί. 

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και  έκτακτα δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Σύμφωνα με την ενημέρωση για την επιδείνωση του καιρού από το meteo.gr, παρά τη βελτίωση που θα παρουσιάσουν οι πυρομετεωρολογικοί δείκτες τις επόμενες ημέρες, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να ληφθεί στις ηπειρωτικές περιοχές όπου θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα, αφού θα υπάρξει έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο δασικών πυρκαγιών από πτώσεις κεραυνών.

Η εξέλιξη του καιρού στην Λάρισα

Βροχές αναμένονται τις απογευματινές και βραδινές ώρες της Παρασκευής, όπως και της Κυριακής 14 Αυγούστου στην πόλη της Λάρισας.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα φτάσει μέχρι τους 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ το Σάββατο θα είναι αρκετά ζεστό.   

Η ημέρα του Δεκαπενταύγουστου στην Λάρισα προβλέπεται με πολύ καλό καιρό χωρίς φαινόμενα, ενώ από την Τρίτη 16 Αυγούστου... έρχεται θεαματική άνοδος της θερμοκρασίας.