Καθώς φαίνεται επικράτησε τελικά η φωνή της λογικής ύστερα και από τη συνάντηση της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου με το Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, σχετικά με το παζάρι της πόλης για το 2023.

Έπειτα από σχετική ανακοίνωση της Δημοτικής αρχής για την λήψη της τελεσίδικης, αυτή τη φορά, απόφασης για την οριστική ματαίωση της φετινής εμποροπανήγυρης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος δήλωσε:

"Θεωρώ ότι έγινε αυτό που έπρεπε να έχει γίνει εξαρχής. Δεν χρειαζόταν όλο αυτό το πισωγύρισμα καθώς και αυτό ακόμη έκανε ζημιά στην ήδη μειωμένη αγοραστική κίνηση.

Ως Εμπορικός Σύλλογος σεβόμαστε τους θεσμούς οι οποίοι όμως θα πρέπει να υφίστανται, ακολουθώντας τις νόμιμες διαδικασίες και κανονιστικές και σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους. Μέσα στον Νοέμβριο, μια δύσκολη περίοδο για την ήδη βαριά έμμεσα πληττόμενη τοπική αγορά από τις πλημμύρες και στο κατώφλι της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για την λειτουργία της εμποροπανήγυρης.

Οπότε πολύ ορθά έπραξε εν τέλει η Δημοτική Αρχή σεβόμενη το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας αλλά και όλων των επαγγελματιών της περιοχής.

Ως φορέας θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας είναι η τοπική αγορά της πόλης και κατ΄επέκταση μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας, εκπροσωπώντας χιλιάδες οικογένειες, λειτουργώντας νόμιμα όλο τον χρόνο, σεβόμενη όλες τις νομοθεσίες και τις κανονιστικές και την οποία πρέπει να στηρίζουμε”.