Στις 14 Ιουλίου το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Τυρνάβου σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Δήμου Τυρνάβου πραγματοποίησαν έλεγχο ατομικών βιβλιαρίων υγείας παιδιών Ρομά στο χώρο του Παραρτήματος Ρομά στον Τύρναβο.

Η ανταπόκριση των Ρομά ήταν μεγάλη και αυτό που διαπιστώθηκε ήταν ότι αρκετά μεγάλο ποσοστό των παιδιών δεν είναι πλήρως εμβολιασμένα. Έτσι, καταγράφτηκαν οι ανάγκες του πληθυσμού και έγινε προγραμματισμός για εμβολιασμό.

Στη δράση συμμετείχαν από το Κέντρο Υγείας η παιδίατρος κ. Αναστασία Αντωνούλη και οι επισκέπτριες υγείας, κ.κ. Aφεντία Δέλια και Ευδοξία Χατζή. Από το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά, συμμετείχαν τα στελέχη του Παραρτήματος.

Το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Τυρνάβου εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Το Παράρτημα Ρομά ως δομή αποτελεί το πρώτο σημείο επαφής των πολιτών Ρομά που αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα και χρειάζονται τη συνδρομή της Πολιτείας.

Για πληροφορίες αναφορικά με τις δράσεις του Παραρτήματος Ρομά, τηλ: 2492022609, email: kentrokoinotitasromadt@gmail.com καθημερινά ώρες υποδοχής κοινού 08:00-14:00.