Δύο επιπλέον άτομα, μία γυναίκα και ένα 10χρονο παιδί έφτασαν χθες στην Ελασσόνα έχοντας δραπετεύσει από τη φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία. Την οικογένεια των Ουκρανών προσφύγων που διαμένουν στην Ελασσόνα επισκέφτηκε η αντιδήμαρχος κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου Ελασσόνας κ. Ευ. Καρκαβανίδου – Σκρέτα, για να προσφέρει αναμνηστικά δώρα και μία ζεστή αγκαλιά.

Το ενδιαφέρον του Δήμου και της οικογένειας εστιάζεται πλέον στη χορήγηση καθεστώτος προσωρινής προστασίας, προκειμένου να οργανώσουν καλύτερα την παραμονή τους και τα παιδιά να ενταχθούν σε σχολικές τάξεις.

Ο Δήμος Ελασσόνας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για τη διευκόλυνση της οικογένειας και με τη Διεύθυνση της Εκπαίδευσης για την ένταξη των παιδιών στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Πριν λίγες ημέρες, Η Βαλεντίνα, η Άλλα και η Σοφίιε, γιαγιά, νύφη και εγγονή, ταξίδεψαν στην Ελλάδα από την πόλη Vorzel στα όρια του Κιέβου μετά από επικοινωνία με το Δήμο Ελασσόνας, που ανέλαβε την φιλοξενία και σίτιση των τριών γυναικών που εκτοπίστηκαν από τις εστίες τους εξαιτίας των βομβαρδισμών.

ertnews.gr