Στο πρόγραμμα Κινητικότητας Erasmus ΚΑ1 στη Βαρκελώνη συμμετείχαν εκπαιδευτικοί του 6ου Γυμνασίου Λάρισας. 

Στο δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής: 

Το σχολείο μας συνεχίζει να επενδύει στην επαγγελματική ανάπτυξη του προσωπικού του και να ενθαρρύνει τη συμμετοχή σε διεθνή προγράμματα.

Πρόσφατα, τέσσερις καθηγήτριες του 6ου Γυμνασίου Λάρισας, συμμετείχαν σε ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα επιμόρφωσης και εξάσκησης στην Αγγλική Γλώσσα, στην πανέμορφη Βαρκελώνη της Ισπανίας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ του σχολείου μας με Kωδικό 2023-1-EL01-KA121-SCH- 000129483 και με Kωδικό διαπίστευσης 2020-1-EL01-KA120-SCH-000094713.

Οι κ. Γλιούμπα Ελένη, Μαθηματικός, Καλπακίδου Δέσποινα, Φιλόλογος, Κοντούλη Άννα, Φιλόλογος Ειδικής Αγωγής και Μαντζώρου Αικατερίνη καθηγήτρια Γαλλικής γλώσσας παρακολούθησαν από τις 29 Απριλίου εως τις 3 Μαϊου ένα κύκλο μαθημάτων στην Αγγλική γλώσσα, με στόχο να αναπτύξουν δεξιότητες ομιλίας με τη χρήση σύγχρονων τεχνικών μάθησης, να βελτιώσουν τις γνώσεις στον γραπτό λόγο, να εκπαιδευτούν στις νέες τεχνολογίες και να ανταλλάξουν εμπειρίες με συναδέλφους από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η εκπαιδευτική αυτή διαδικασία δεν περιορίστηκε μόνο στην αίθουσα διδασκαλίας. Περιλάμβανε, επίσης, διαδραστικές δραστηριότητες, εργαστήρια και ομάδες συζητήσεων που ενίσχυσαν την πρακτική εφαρμογή της γλώσσας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος δόθηκε η δυνατότητα στις συναδέλφους να επισκεφτούν σημαντικά αξιοθέατα της Βαρκελώνης προσθέτοντας μια πολιτιστική διάσταση στην εμπειρία τους. Η εντυπωσιακή Basílica de la Sagrada Familia, ναός αφιερωμένος στην Αγία Οικογένεια, σχεδιασμένη από τον Καταλανό αρχιτέκτονα Antoni Gaudi, αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα αρχιτεκτονικά έργα στον κόσμο και έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

Το Πάρκο Güell, ένας μαγευτικός κήπος γεμάτος πολύχρωμα μωσαϊκά, ελικοειδή μονοπάτια και πολλά γλυπτά και ψηφιδωτά που σχεδίασε ο ίδιος καλλιτέχνης, η Casa Batlló, το ονειρικό σπίτι με την κυματιστή οροφή και την πολύχρωμη πρόσοψη διακοσμημένη με κεραμικά και γυαλί , η La Rambla, ο πιο ζωντανός πεζόδρομος της Βαρκελώνης, γεμάτος καταστήματα, καφέ και καλλιτέχνες του δρόμου, είναι μερικά από τα αξιοθέατα που άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στην ελληνική αποστολή.

Η συμμετοχή των τεσσάρων καθηγητριών του 6ου Γυμνασίου Λάρισας στο πρόγραμμα Erasmus+ “Courses and training- English for Educators” είχε πολλαπλά οφέλη. Ενίσχυσε τις γλωσσικές τους ικανότητες, διεύρυνε τους εκπαιδευτικούς τους ορίζοντες και ενδυνάμωσε τις διαπολιτισμικές τους δεξιότητες.

Οι εμπειρίες που αποκόμισαν θα εμπλουτίσουν την εκπαιδευτική διαδικασία στο σχολείο μας και θα αποτελέσουν έναυσμα για την περαιτέρω επαγγελματική τους ανάπτυξη.