Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, εγκαινίασε την φετινή περίοδο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, καλωσορίζοντας τους μικρούς μαθητές με δύο παραστάσεις κουκλοθέατρου, αφιερωμένες στην εικαστικό Κάκια Χαλήμαγα και στο Δημιουργικό Εργαστήρι της.

Οι μικροί μαθητές παρακολούθησαν την παράσταση «Ένα Μουσείο γεννιέται» από τις εθελόντριες κουκλοπαίχτριες Ρία Τριανταφύλλου και Ηλιάνα Μιχαλούδη και στη συνέχεια ζωγράφισαν το δικό τους Λαογραφικό Μουσείο, μια καλλιτεχνική δημιουργία που πήραν μαζί τους φεύγοντας.

Με αφορμή την έκθεση κούκλας που φιλοξενείται, μόνιμα πια, στο Μουσείο, το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, υλοποιεί νέο κύκλο εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την τρέχουσα σχολική χρονιά και παρουσιάζει ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για να γνωρίσουν οι μικροί μαθητές την ιστορία της κούκλας με τίτλο «Έχω μια κούκλα στο κουτί και μια στο καλάθι…».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου. Σκοπός του είναι να γνωρίσουν τα παιδιά την ιστορία της κούκλας, τις διαφορετικές λειτουργίες της, την εξέλιξή της και τί αυτή αναπαριστούσε και αντιπροσώπευε την κάθε εποχή, να εκφραστούν, να ψυχαγωγηθούν, να κοινωνικοποιηθούν και να επικοινωνήσουν.

Μέσω της διαδραστικής και βιωματικής προσέγγισης, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να μυηθούν στη διαδικασία της δραματοποίησης, στον αυτοσχεδιασμό και στην ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση, συμμετέχοντας και πλάθοντας μικρούς αυτοσχέδιους διαλόγους. 

Τέλος, τα παιδιά για να ενισχύσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, θα κάνουν τη δική τους κατασκευή, την οποία θα πάρουν μαζί τους φεύγοντας από το Μουσείο.

Η διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι περίπου 75 λεπτά.

Κόστος συμμετοχής 1,50 ευρώ.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχών κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας: 2410239446

Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας

Γ. Γουργιώτη (πάροδος οδ. Φαρσάλων), Τ.Κ. 41448 – Λάρισα