Δύο μεγάλες πολυκατοικίες στην περιοχή των Αμπελοκήπων (επί της οδού Γουλιανού) εκκενώθηκαν εκτάκτως με απόφαση του Δήμου Λαρισαίων, εξαιτίας διαταραχής εδάφους, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στους ενοίκους, αλλά και στους γείτονες αυτών.

Ο λόγος της απόφασης είναι πως υπάρχει στατικός κίνδυνος για τα δύο κτίρια, σύμφωνα με τους αρμόδιους, καθώς έδαφος βγήκε από τα θεμέλια εξαιτίας των πλημμυρών που προκλήθηκαν από την έντονη κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών.

Τα δύο πολυώροφα κτίρια, στα οποία βρίσκονται πολλά διαμερίσματα ανά όροφο έχουν ενδιάμεσά τους ένα οικόπεδο το οποίο σκάφτηκε για να μπουν θεμέλια με σκοπό να ανεγερθεί νέο κτίριο. Όμως το σκαμμένο σημείο γέμισε νερό και το νερό εν συνεχεία «έφαγε» χώμα από θεμέλια των διπλανών κτιρίων.

Από το Τμήμα Έκδοσης Οικοδομικών Αδειών της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Λαρισαίων θυροκολλήθηκαν έγγραφα στις δύο οικοδομές που βρίσκονται στον αριθμό 11 και στον αριθμό 15 του δρόμου.

Οι κάτοικοι με αυτά ενημερώνονται πως κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε πως το έδαφος κάτω από τη θεμελίωση των οικοδομών έχει διαταραχθεί και απουσιάζει σε πάχος, που κρίνεται επισφαλές για τη φέρουσα ικανότητα των οικοδομών.

Για τον λόγο αυτό του εξαιρετικά επείγοντος της υφιστάμενης κατάστασης, καλούνται οι ένοικοι των οικοδομών να εκκενώσουν τις κατοικίες τους.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Mε πληροφορίες από Κ. Γκιάστα, Ελευθερία)