Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30, στον Εκθεσιακό Χώρο του Πάρκου Καινοτομίας JOIST θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Δεύτερου Μέρους της Σπονδυλωτής Έκθεσης: «Από τον Τροχό στην Τεχνητή Νοημοσύνη: Μια Σύντομη Ιστορία της Καινοτομίας – Μέρος ΙΙ – Βυζάντιο, Μεσαιωνική Δύση, Αναγέννηση».

Στον εκθεσιακό αυτό σπόνδυλο μας περιμένουν το ολόγραμμα της αυτοκράτειρας Θεοδώρας, ο δρόμος του μεταξιού του Marco Polo, αντικείμενα που έθεσαν τις βάσεις για την εξέλιξη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, της αστρονομίας, της ναυτιλίας και της τυπογραφίας, το ποδήλατο του Leonardo Da Vinci καθώς και τεχνολογίες τρισδιάστατης εκτύπωσης, προκειμένου να κατανοήσουμε την ιστορία της καινοτομίας έως σήμερα.

Η έκθεση πειραματίζεται με νέες τεχνολογίες και μουσειολογικές προσεγγίσεις, δημιουργώντας ενα θεατρικό εκθεσιακό περιβάλλον. Απευθύνεται σε κοινό όλων των ηλικιών, καθώς στόχος της είναι να βοηθήσει μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν ξανά, με νέους τρόπους, τον κόσμο μέσα στον οποίο ζούμε!

Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων, με την υποστήριξη της Xiaomi και του GM Studio.

Συντελεστές Έκθεσης

Επιμέλεια Έκθεσης: Κλαίρη Μπακούρα

Ιστορική Έρευνα: Αλέξανδρος Τουλουμτζίδης & Στέλλα Μιχαήλ

Οπτικός Σχεδιασμός: Χρήστος Παπαδημητρίου

Εκτυπώσεις – Κατασκευές: Chroma Print

Πληροφορίες συμμετοχής:

· Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα μας στον παρακάτω σύνδεσμο https://joistpark.eu/ekdiloseis/apo-ton-troxo-stin-texniti-noimosyni-vyzantio-mesaioniki-dysi-anagennisi/

· Οι επισκέπτες/ριες μπορούν να περιηγηθούν στην έκθεση μόνοι/ες τους ή σε group με ξεναγό. Για προγραμματισμό ξεναγήσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο +30 2410 234422 και μέσω e-mail στο events@joistpark.eu.

· Είσοδος Ελεύθερη