Ο Δήμος Λαρισαίων, η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα ,η 4η Δημοτική Κοινότητα και η Ιστορική-Λαογραφική Ένωση «Αλησμόνητες Πατρίδες» συνδιοργανώνουν εκδήλωση ,αφιερωμένη στη γενοκτονία των Ποντίων με τίτλο «Αναστορώ κι αροθυμώ», που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 ,στις 8.00 μμ στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα τιμηθούν ο γνωστός σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης για την τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου «Το κόκκινο ποτάμι» του Χάρη Τσιρκινίδη ,καθώς επίσης και οι πρωταγωνιστές της ομότιτλης καθηλωτικής σειράς.

Οι ηθοποιοί Τάκης Βαμβακίδης, Κωνσταντίνος Καζάκος, Άννα Μάγκου, Αναστασία Παντούση και Όμηρος Πουλάκης, για τη συμβολή τους, με αυτόν τον τρόπο, στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης .

Αποσπάσματα από το βιβλίο «Το κόκκινο ποτάμι» θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Νίκος Ζαρκογιάννης και Παναγιώτης Πάκας, συνοδευόμενοι από το τμήμα κρουστών του Εργαστηρίου Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής «Μελωδία» υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Μακρυγιάννη και τον μουσικό Γρηγόρη Σιδερά (ποντιακή λύρα, αγγείο, φλογέρα).

Σύντομη επετειακή ομιλία θα γίνει από το μέλος των Αλησμόνητων Πατρίδων Μαρία Αράπκουλε, ενώ στο φουαγιέ της Δημοτικής Πινακοθήκης θα υπάρχει έκθεση φωτογραφιών από το αρχείο της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών (ΕΠΜ).

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη