Η έκθεση με τίτλο «Ροή» πραγματοποιείται από το Σωματείο Εικαστικών Λάρισας «8» σε συνδιοργάνωση με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.

Τα έργα είκοσι ενός σύγχρονων εικαστικών παρουσιάζονται στον χώρο του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου από τη 1 έως τις 14 Σεπτεμβρίου με είκοσι μία διαφορετικές ιστορίες που αφορούν το νερό.

Εγκαίνια: Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023 στις 20:30

Διάρκεια: έως 14 Σεπτεμβρίου, μέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα -Παρασκευή 10:00-13:00 & 18:00-21:00

Η έκθεση «Ροή» έχει ως στόχο να παρουσιάσει τις σκέψεις και τους προβληματισμούς των καλλιτεχνών για το νερό και σε δεύτερο χρόνο να προβληματίσει και να αφυπνίσει τους θεατές.

Ενδεικτικά το Σωματείο αναφέρει:

«Το Νερό είναι η γενεσιουργός δύναμη, η πηγή της ζωής.

Εύθραυστο και δυνατό ταυτόχρονα. Ελεύθερο και δωρεάν, απαιτεί και δικαιούται σεβασμό. Αιώνιο και αρχαίο, πρέπει να προστατευθεί, αλλιώς η δίνη στην οποία θα μπούμε θα είναι επικίνδυνη, αν όχι μοιραία.

Κάποτε, οι πρόγονοί μας θεωρούσαν το νερό ιερό, μέσο εξαγνισμού. Ας θυμηθούμε αυτή την ιερότητα κι ας σεβαστούμε την πηγή της ζωής.»

Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες με αλφαβητική σειρά:

Αναστασία Γιαλαμά, Κατερίνα Γκρίμπα, Μαρίνα Γούλα, Άρτεμις Διαμαντή, Κωνσταντίνος Δουλούδης, Αχιλλέας Ζάζος, Στέλλα Κακκάβα, Ευαγγελή Καραγγέλη, Λιάνα Κρανιώτου, Έλλη Κυριαζή, Μαρία Λαγού, Ευτυχία Λάνταβου, Πάρης Μακρής, Νικόλαος Μάτας, Μαρία Παναγιώτου, Άννα Ρόπλου, Ελένη Σαρλή, Ζωή Σεϊτάνη, Κατερίνα Σταυροθεοδώρου, Άννα Τσάτσαβου, Θεοδώρα Τσιάτσιου.

Σωματείο Εικαστικών Καλλιτεχνών Λάρισας «8»

Το Σωματείο Εικαστικών Καλλιτεχνών Λάρισας «8» αποτελείται από επαγγελματίες πτυχιούχους Καλών Τεχνών, μέλη του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, που κατοικούν ή κατάγονται από τη Λάρισα, και οι οποίοι εργάζονται σε οποιαδήποτε πρακτική της σύγχρονης τέχνης (ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, ηλεκτρονικές τέχνες, εγκατάσταση κτλ.).

Οι τέσσερις κύριες λειτουργίες που χαρακτηρίζουν το Σωματείο Εικαστικών Λάρισας είναι:

Η προβολή της εικαστικής δημιουργίας.

Η υπεράσπιση της τέχνης σαν κοινωνική αξία.

Η προώθηση της αλληλεγγύης μεταξύ των διαφόρων τύπων καλλιτεχνικών πρακτικών, μεταξύ διαφόρων γενεών καλλιτεχνών.

Η παρουσίαση, υπεράσπιση, και καλυτέρευση της κοινωνικής, επαγγελματικής και πολιτιστικής κατάστασης των εικαστικών καλλιτεχνών του τόπου μας.