Τραγελαφικές καταστάσεις βιώνουν οι καταναλωτές αιγοπρόβειου κρέατος, καθώς με πρόσχημα το γενικότερο και ανεξέλεγκτο κύμα ακρίβειας κάποιοι φθάνουν να πωλούν στο τσιγκέλι το αρνάκι, ακόμα και σε τιμές άνω των 10 ευρώ το κιλό.

Την ίδια ώρα βέβαια, ο κτηνοτρόφος εισπράττει εξευτελιστικές τιμές, ενώ έχει να αντιμετωπίσει κάθε μέρα το διογκούμενο κύμα ακρίβειας (ζωοτροφές, καύσιμα κ.λπ.).

Ο κ. Γιάννης Γκουρομπίνος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας δήλωσε στον ΑγροΤύπο τα εξής: «αυτή την περίοδο οι τιμές στο αρνάκι για τον παραγωγό είναι στα 5,50 ευρώ το κιλό, ενώ τα πρόβατα σφάζονται με 2,60 - 2,80 ευρώ το κιλό. Βέβαια, στην λιανική του κρέατος, βλέπουμε πως οι τιμές είναι από 10 ευρώ κι άνω, κάτι που κατά τη γνώμη μας δεν δικαιολογείται.

Τα έξοδα από το σφαγείο έως το... τσιγκέλι, ακόμα και τώρα που έχουν ανέβει όλα (μεταφορικά κ.λπ.) δεν είναι πάνω από 2,50 ευρώ ανά κιλό, άρα το αρνάκι δεν θα έπρεπε να πωλείται πάνω από 8 με 8,50 ευρώ το κιλό.

Από κει και πάνω ξέρουμε όλος ο κτηνοτροφικός κόσμος τι συμβαίνει και πρέπει να παρέμβουν οι αρμόδιοι για να μπει τάξη στην αγορά. Αντιλαμβανόμαστε ότι το περασμένο Πάσχα, αλλά και τα Χριστούγεννα οι τιμές στο τσιγκέλι είχαν ανέβει, όμως τη δεδομένη χρονική περίοδο, ο παραγωγός πουλάει φθηνά την παραγωγή του».

agrotypos.gr