Βελτιώνεται ο καιρός μέχρι και τα μέσα της εβδομάδος, αλλά αυτή η αλλαγή θα είναι πρόσκαιρη, καθώς δύο νέες διαταραχές, χωρίς όμως έντονα καιρικά φαινόμενα, θα προκαλέσουν πτώση της θερμοκρασίας στα τέλη της εβδομάδος, όπως αποτυπώνεται και στην πρόγνωση πολλών ημερών της ΕΜΥ.

Γενικότερα το υπόλοιπο του Μαρτίου θα κυλήσει με θερμοκρασίες κάτω από τα κανονικά επίπεδα, σε μια περίοδο αρκετά δύσκολη για πολλά νοικοκυριά, λόγω του ενεργειακού προβλήματος της τελευταίας περιόδου.

Η ροή των αερίων μαζών στην περιοχή μας είναι τέτοια όπου τις επόμενες θα συνεχίσουν να έρχονται ψυχρότερες αέριες μάζες από τα ΒΑ και γι’ αυτό θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες στην επιφάνεια χαμηλότερες κατά 2 με 3 βαθμούς Κελσίου κάτω από τα συνήθη επίπεδα για την εποχή για το διάστημα από 14 έως 20 Μαρτίου σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου (ECMWF) της υπηρεσίας EFFIS του Copernicus.

Χαμηλότερες θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες και στο χρονικό διάστημα από 21 έως και 27 Μαρτίου.

Οι αποκλίσεις από την μέση κλιματική τιμή σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν θα είναι πολύ μεγάλες και θα φτάνουν το πολύ τους 1,5 με 2 °C κυρίως στην ανατολική χώρα.

news247.gr