Για το κρίσιμο θέμα της αντιμετώπισης της σαρωτικής ακρίβειας που πλήττει τη χώρα,συζήτησε στην τηλεοπτική εκπομπήτου Αντ1 «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη, η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη, τονίζοντας πως «το κυβερνητικό αφήγημα θα μπορούσε να έχει τίτλο‘’η Κυβέρνηση τρέχει πίσω από τις εξελίξεις’’». Από τις αρχές Μαρτίου, η Ε.Ε. τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν στοχευμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Ακόμα και σήμερα, όμως, δεν υπάρχουν ούτε αποφάσεις, ούτε συγκεκριμένα μέτρα». 

Σχετικά με τη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας, η Γραμματέας της Κ.Ο. υποστήριξε ότι «η Κυβέρνηση, δυστυχώς, απομακρύνεται από αυτό που έκανε η Ισπανία και η Ιταλία, χώρες που φορολόγησαν τα υπερκέρδη των εταιρειών. Στην Ελλάδα, τώρα παραδέχτηκε ο Πρωθυπουργός ότι υπάρχουν υπερκέρδη, αλλά πρέπει να περιμένουμε την ενημέρωση της αρμόδιας ΡΑΕ. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ήδη από τον Γενάρη, έθιξε το θέμα αυτό, αλλά από την πλευρά της Κυβέρνησης, δεχτήκαμε μόνο ειρωνεία και λοιδορίες. Σημειωτέον ότι η Διεθνής Επιτροπή Ενέργειας υπολογίζει ότι τα υπερκέρδη θα ανέλθουν στα 200 δις ευρώ, για το 2022. Τώρα η Κυβέρνηση , μετά την πρόταση της ΕΕ στις 8/03 , έρχεται να ανακαλύψει τους μεγαλοπάροχους και να δηλώσει ότι πρέπει να φορολογηθούν ! Η στάση αυτή της Κυβέρνησης, λοιπόν, είναι πολιτική επιλογή. Δε θέλει να αγγίξει τους παρόχους της ενέργειας. Δε θέλει πραγματικά να φορολογήσει τις εταιρείες ενέργειας, όπως έκανε η Ιταλία και η Ισπανία προ καιρού». 

Για τον νέο μειωμένο ΕΝΦΙΑ που ψήφισε η Κυβέρνηση, η Ευαγγελία Λιακούλη δεν παρέλειψε να σημειώσει πως «Εμείς, στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, στηρίζουμε τα θετικά μέτρα που έρχονται να ελαφρύνουν, έστω και ελάχιστα, το εισόδημα του μέσου ανθρώπου και του ευάλωτου πολίτη. Ωστόσο, η ενεργειακή κρίση που βρίσκεται σε έξαρση στη χώρα μας, σφυροκοπώντας νοικοκυριά και επιχειρήσεις, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντισταθμιστεί με την οριζόντια μείωση του ΕΝΦΙΑ, βάσει της οποίας, με απλά λόγια, οι ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας θα πληρώνουν πλέον λιγότερο. Δεν υπάρχει καμία φορολογική δικαιοσύνη, ούτε και καμία πρόθεση της Κυβέρνησης να ‘βάλει το χέρι’ στην πληγή και να την ‘ακουμπήσει’». 

https://www.youtube.com/watch?v=ZvhAlqGz5PI