Η διαδικασία για να πάρουν οι δικαιούχοι το επίδομα βενζίνης και πετρελαίου κίνησης έχει «ανοίξει» και από την πρώτη στιγμή χιλιάδες είναι οι πολίτες που κάνουν τις αιτήσεις τους στο vouchers.gov.gr.

Λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι, με ανακοίνωσή του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης έκανε γνωστό - με ανάρτησή του στο twitter - ότι οι αιτήσεις στο vouchers.gov.gr για το επίδομα βενζίνης και πετρελαίου είχαν ξεπεράσει τις 100.000.

Να σημειωθεί ότι οι αιτήσεις των δικαιούχων στην ειδική εφαρμογή γίνονται τμηματικά ανάλογα με τον τελευταίο αριθμό του ΑΦΜ τους, ως εξής:

• 26.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 0 και 1

• 27.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 2 και 3

• 28.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 4 και 5

• 29.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 6 και 7

• 30.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 8 και 9

• Από την 1η.5.2022 και εξής, είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων, ανεξαρτήτως του λήγοντος αριθμού του Α.Φ.Μ. των φυσικών προσώπων.

Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα θα γίνεται με χρήση των κωδικών TaxisNet. Ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου. Επίσης, συμπληρώνει και τον αριθμό του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού του.

Μετά από την υποβολή αιτήσεων θα αντλούνται αυτόματα στοιχεία για το όχημα (ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας) και τον οδηγό (εισόδημα κλπ).

Για πρόσβαση στην πλατφόρμα πατήστε εδώ https://vouchers.gov.gr/

Σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όσον αφορά τη διαδικασία «δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα και όλα φαίνεται να λειτουργούν σωστά. Οι πολίτες θα πρέπει να προσέχουν να μην αφήνουν κενά (το γράφει και στην πλατφόρμα). Σε περιπτώσεις παραπόνων, βοηθάει πολύ να αναφέρονται συγκεκριμένα προβλήματα από τους χρήστες, ώστε να μπορούμε να καθοδηγήσουμε σωστά».

newsbomb.gr