Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης και ο αρμόδιος Υφυπουργός, Διονύσης Σταμενίτης σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, Δημήτρη Παπαγιαννίδη ανακοίνωσαν σήμερα την έγκριση επιπλέον υπερδέσμευσης, στον Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Λάρισας Α.Ε. «ΑΕΝΟΛ Α.Ε.» στο πλαίσιο της 2ης Πρόσκλησης υποβολής προτάσεων στο ΥΠΟΜΕΤΡΟ 19.2 «Στήριξη για την υλοποίηση πράξεων στο πλαίσιο της στρατηγικής ΤΑΠΤοΚ – Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων» (πράξεων ιδιωτικού χαρακτήρα) του τοπικού προγράμματος Νομού Λάρισας LEADER/CLLD.

Τα έτη 2022 και 2023 για τον Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Λάρισας Α.Ε. «ΑΕΝΟΛ Α.Ε.» εγκρίθηκε υπερδέσμευση συνολικού ύψους 2.100.000€, για την κάλυψη του αυξημένου ενδιαφέροντος από επιχειρηματίες και επενδυτές της περιοχής παρέμβασης καθώς και την ενίσχυση των δημόσιων υποδομών.

Λόγω των απρόσμενων φυσικών καταστροφών που έπληξαν την περιοχή πρόσφατα, κρίθηκε αναγκαία η πρόσθετη έγκριση ποσού υπερδέσμευσης ύψους 2.085.740€ με το συνολικό εγκεκριμένο ποσό να ανέρχεται πλέον σε 15 εκατ. ευρώ περίπου. Οι επιπλέον πόροι θα διατεθούν κυρίως για την θωράκιση και την ενδυνάμωση της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Μέσω των τοπικών προγραμμάτων επιδιώκεται η ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας και η επίτευξη του στρατηγικού στόχου της περιοχής παρέμβασης της «ΑΕΝΟΛ Α.Ε.» που είναι «Δυναμική, Βιώσιμη, Πολυλειτουργική Αγροτική Περιοχή Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας».