Στο πλαίσιο σειράς δράσεων που διοργανώνει, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Aτόμων με Αναπηρία (3/12), η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λάρισας (Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές - ΔΑΔ) και το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης 29 Νοεμβρίου τα εγκαίνια της περιοδικής Έκθεσης με θέμα: «Διά-λογοι Έκφρασης», η οποία περιλαμβάνει εμπνεόμενες από τα εκθέματα του Μουσείου καλλιτεχνικές δημιουργίες μαθητών και μαθητριών του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας (ΔΑΔ), ενώ ακολούθησε Εσπερίδα για την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ σε χώρους Πολιτισμού και Εκπαίδευσης.

Κατά τον χαιρετισμό της στην εκδήλωση, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Αικατερίνη Καραγιώργου, ευχαρίστησε και συνεχάρη τους συνδιοργανωτές φορείς, τους μαθητές και τις μαθήτριες, τον Σύλλογο Διδασκόντων και τον Δ/ντή του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας (ΔΑΔ) κ. Δημήτριο Φωτίου για τις ευφάνταστες και πρωτότυπες μαθητικές δημιουργίες της Έκθεσης, τη Δ/τρια του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας κ. Φανή Καλοκαιρινού και τις εκλεκτές ομιλήτριες της Εσπερίδας, ενώ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σπουδαιότητα της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όλων στο ζήτημα της προσβασιμότητας των μαθητών/τριών ΑΜΕΑ. Τόνισε, μάλιστα, ότι παρόλο πουτις τελευταίες δεκαετίες η ένταξη των μαθητών/τριων με αναπηρία έχει αποτελέσει κεντρικό στόχο της εκπαιδευτικής πολιτικής και έχουν γίνει σημαντικά βήματα, η πράξη δείχνει ότι αφενός είναι πολλά που χρειάζεται να συντελεστούν ακόμη, και αφετέρου ποτέ δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε, ενόσω βρισκόμαστε συνεχώς αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις, αλλά και νέα επιστημονικά επιτεύγματα, τα οποία έχουμε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση «Διά-λογοι Έκφρασης» θα είναι επισκέψιμη έως την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, από σχολικές ομάδες τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης και θα πραγματοποιούνται βιωματικά εργαστήρια.