Στον αναβαθμισμένο και ανανεωμένο χώρο του α’ ορόφου του Πνευματικού Κέντρου Ελασσόνας θα λειτουργεί από την επόμενη εβδομάδα η νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελασσόνας, η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 20:30 από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας και Διά βίου Μάθησης του Δήμου Ελασσόνας.

Ο νέος χώρος σχεδιάστηκε, για να αναβαθμίσει αισθητικά και λειτουργικά την Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελασσόνας, με ανανεωμένες υποδομές προσβάσιμες σε ΑμεΑ, οι οποίες περιλαμβάνουν: Χώρο Εισόδου-Γραμματείας, Παιδικό Τμήμα, Αναγνωστήριο και Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο.

Σκοπός των νέων σύγχρονων και καλαίσθητων λειτουργικών χρήσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης είναι να αναδείξουν και να επαναπροσδιορίσουν τον ρόλο της βιβλιοθήκης στην πληροφόρηση, στην έρευνα και στον πολιτισμό και να ενισχύσουν την αναγνωσιμότητα και τις μορφωτικές και πολιτιστικές δράσεις του Δήμου Ελασσόνας σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς για τη φιλαναγνωσία, ψυχαγωγία και καινοτομία και την τοπική πολιτιστική κληρονομιά.

Το έργο της διαμόρφωσης της νέας δημοτικής βιβλιοθήκης χρηματοδοτήθηκε από πόρους του Δήμου Ελασσόνας (ΣΑΤΑ) και τη δωρεά Ζιώγα- Κουνιατσιώτη.

Στην τελετή των εγκαινίων θα απονεμηθεί τιμητική πλακέτα στη δωρήτρια συνταξιούχο εκπαιδευτικό κ. Βάγια Ζιώγα – Κουνιατσιώτη για τη δωρεά του ποσού των 50.000,00 ευρώ στη μνήμη του εκλιπόντος συζύγου της εκπαιδευτικού Γιώργου Κουνιατσιώτη συμβάλλοντας καίρια στο να καταστεί η νέα αυτή πνευματική δομή του δήμου ένας σύγχρονος χώρος παιδείας, πολιτισμού και κοινωνικής προσφοράς.

Στον αίθριο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης θα ακολουθήσει Μουσική Εκδήλωση σε συνδιοργάνωση με την Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας για τον εορτασμό των 111 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης και της επαρχίας Ελασσόνας.