Αγιασμός μαζί με εγκαίνια στο διθέσιο 45ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας. Ύστερα από αιτήματα έγκλειστων και προσπάθεια πολλών ετών το δεύτερο Δημοτικό Σχολείο σε ανδρική φυλακή της χώρας είναι γεγονός.

Το νέο σχολείο θα ικανοποιήσει τις εκπαιδευτικές ανάγκες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης πολλών κρατουμένων που δεν μιλούν την ελληνική γλώσσα ή δεν έχουν αποκτήσει απολυτήριο Δημοτικού. Επίσης, συμβάλλει στην αύξηση του αριθμού των δομών, ώστε να μπορούν να συνεχίζουν την εκπαίδευση κρατούμενοι που μετάγονται από τη μία φυλακή στην άλλη.

Τα εγκαίνια του νέου σχολείου πραγματοποιήθηκαν παρουσία της υφυπουργού Παιδείας, Ζέτας Μακρή, η οποία ήταν μία εκ των τριών μελών της Κυβέρνησης που υπέγραψαν την απόφαση ίδρυσης του νέου, ιδιαίτερου δημοτικού σχολείου. Μετά τον αγιασμό που τέλεσε ο ιερέας της φυλακής π. Νικηφόρος Κοντογιάννης, η κ. Μακρή αναφέρθηκε στη σημασία της εκπαίδευσης και της κατάρτισης στα Καταστήματα Κράτησης, στο πλαίσιο του σωφρονισμού των έγκλειστων. Εξέφρασε την ικανοποίησή της που αυξάνονται οι εκπαιδευτικές δομές και προανήγγειλε την ίδρυση μεταγυμνασιακής δομής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και οι ομιλίες των υπόλοιπων επίσημων προσκεκλημένων στην εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν οι νέοι εκπαιδευόμενοι των δύο τάξεων του Δημοτικού Σχολείου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Χρήστος Κέλλας και η βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιακούλη. Την Τοπική Αυτοδιοίκηση εκπροσώπησαν ο αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Λαδόπουλος, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Δεληγιάννης και η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου.

Επίσης, παρέστησαν η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αικατερίνη Καραγιώργου, συνοδευόμενη από την υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Κων/να Χατζημίχου, ο Διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης Λάρισας Δ. Παπαδόπουλος συνοδευόμενος από τον Αρχιφύλακα Κ. Παπαθανασίου και μεγάλος μέρος του προσωπικού του Κ.Κ. και οι εκπαιδευτικοί του 2ου ΣΔΕ Λάρισας και του 45ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.

ertnews.gr