Από τους φοιτητές της Σχολής Επιστημών Υγείας στην Καρδίτσα, ξεκίνησε χθες το πρωί, σε μία συμβολική κίνηση, η «Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης και Πρόληψης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας», η οποία πραγματοποιείται φέτος για πρώτη φορά.

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Βαγγέλη Αποστόλου και του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνου Τέλιου, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με την κινητή μονάδα του Περιφερειακού ΕΟΔΥ Βορείου Ελλάδος, έδωσαν την ευκαιρία στους φοιτητές όλων των τμημάτων να ενημερωθούν για θέματα πρόληψης και προαγωγής της σεξουαλικής υγείας,  έγκαιρης διάγνωση των HIV/AIDS, Σύφιλης και Ηπατίτιδας B και C, καθώς και της ασφαλούς χρήσης μεθόδων αντισύλληψης, αλλά και να διενεργήσουν  δωρεάν και ανώνυμα έλεγχο με τη μέθοδο της ταχείας δοκιμασίας (rapid test) για τις ασθένειες, με συμβουλευτική πριν και μετά την εξέταση (pre & post counseling).

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης η Πρόεδρος της Σχολής Επιστημών Υγείας του Τμήματος Δημόσιας και Ενιαίας Υγείας κ. Ελένη Λαχανά, ο Διευθυντής Επιστημονικής στήριξης και Ηλεκτρονικής Υγείας ΕΟΔΥ κ. Λάζαρος Κωστόπουλος και η Προϊσταμένη Τμήματος Περιφερειακού ΕΟΔΥ Βορείου Ελλάδος κ. Φανή Γκόμα.

Με μεγάλη επιτυχία επαναλήφθηκε η εκδήλωση και το απόγευμα, αυτή τη φορά για το ευρύ κοινό, στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, με συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Ανάλογες δράσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις των ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα, ενώ το απόγευμα στην πλατεία Μακαρίου (Δεσποτικόν).

Αύριο Τετάρτη θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν οι φοιτητές του συγκροτήματος «Βιόπολις» στο Μεζούρλο, ενώ το απόγευμα οι πολίτες μπροστά από το Διοικητήριο Π.Ε. Λάρισας, στην πλατεία Νομαρχίας.

Την Πέμπτη το κλιμάκιο θα βρίσκεται το πρωί στο κτήριο «Παπαστράτου» και το απόγευμα στο Διοικητήριο Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων (Ιωλκού και Αναλήψεως), ενώ  την Παρασκευή ολοκληρώνονται οι δράσεις στη Σκιάθο, στο λιμάνι κάτω από την είσοδο στο Μπούρτζι.