Για τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, τα Θεοφάνεια, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία παρέστη στο Μεγάλο Αγιασμό των Υδάτων στη Λάρισα,  δήλωσε τα εξής :

«Με μεγάλη κατάνυξη οι απανταχού Ορθόδοξοι γιορτάζουμε σήμερα τα Άγια Θεοφάνεια.

Σε συμβολικό επίπεδο, τo αγιασμένο Φως των Θεοφανείων, ανέκαθεν, αποτελούσε “φάρο” ελπίδας μέσα στην καρδιά του χειμώνα, για την ατομική, αλλά και τη συλλογική λυτρωτική αναγέννηση.

Το άσβεστο φως, που εύχομαι ολόψυχα να νιώσουμε όλοι, θα μας φωτίζει τους επόμενους σκληρούς, χειμερινούς μήνες, ως πνευματικός ‘’πυρσός’’,  δίνοντάς μας ελπίδα για την έλευση της ‘’Άνοιξης’’ στις ζωές μας.

Το άσβεστο φως των Θεοφανείων, που παράλληλα μας οπλίζει με Αγάπη, Αλληλεγγύη και  Αλληλοσεβασμό, όλες  εκείνες τις αρετές που είναι απαραίτητες σήμερα, προκειμένου να μη χάσουμε το μεγαλύτερο αγαθό, την ανθρωπιά μας, σε έναν κόσμο που καθημερινά κατακλύζεται από τη βία και την έλλειψη πίστης, όσο και σεβασμού στους συνανθρώπους μας.

Αλλά τα έθιμα και οι παραδόσεις των Θεοφανείων, με κορύφωση την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων και τους γενναίους κολυμβητές που ρίχνονται μέσα στα παγωμένα νερά, ξυπνούν μέσα μας και πολύτιμες μνήμες των παιδικών μας χρόνων- μια σημαντική διαδικασία, προκειμένου να νιώσουμε πάλι παιδιά, έστω και για λίγο.

Παιδιά μέσα σε έναν αθώο και θαυμαστό κόσμο, όπου το κακό -οι ‘’Καλικάντζαροι’’- ήταν απτό , αλλά τελικά το καλό κυριαρχούσε και  το ‘’δέντρο’’ της ζωής πάντα σωζόταν.

Και φέτος, μέσα στη λαίλαπα των πολύ-επίπεδων προβλημάτων που μας ταλανίζουν ανελέητα, ειδικά τον τόπο μας τη Θεσσαλία που τόσο ‘’ρημάχτηκε’’, εύχομαι τα καθαγιασμένα νερά των Άγιων Θεοφανείων να αποτελέσουν εναρκτήριο λάκτισμα αναγέννησης του Τόπου μας.

Αλλά και σε προσωπικό επίπεδο, τα φετινά Θεοφάνεια να γίνουν η αφορμή σύνδεσής μας με εκείνο το μικρό παιδί που όλοι κρύβουμε μέσα μας.

Εκείνο το παιδί που μέσα στην αθωότητά του, την ελπίδα και την ‘’τυφλή’’ πίστη του στο αύριο  κατάφερε να μεγαλώσει, να επεκταθεί και να γίνει όλοι εμείς- φωτεινοί και σκοτεινοί μαζί...

Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα σε όλους και όλες και ειδικά σε εκείνους που σήμερα γιορτάζουν!

Καλή φώτιση σε όλους μας!»