Σε κατάθεση Αναφοράς προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Αθ. Πλεύρη, προχώρησε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, υποβάλλοντας δημοσίευμα, το οποίο περιλαμβάνει Επιστολή πολίτη με αντικείμενο την επιβάρυνση που επιφέρουν τα μη συνταγογραφούμενα, πλην όμως αναγκαία για σειρά παθήσεων, φάρμακα.

Η Ε. Λιακούλη εστιάζει στο περιεχόμενο της Επιστολής, όπου αναδεικνύεται πως συχνά οι πολίτες είναι αναγκασμένοι να καταβάλλουν σημαντικά ποσά για την αγορά φαρμάκων που βρίσκονται εκτός λίστας συνταγογράφησης. Τα εν λόγω φαρμακευτικά σκευάσματα, όμως, είναι απαραίτητα για την ανακούφιση συμπτωμάτων ασθενειών και χωρίς τη λήψη τους η υγεία και σωματική ακεραιότητα των συμπολιτών μας, η καθημερινή εργασία και δραστηριοποίηση, καθώς και εν γένει η ποιότητα της ζωής τους καθίσταται δυσβάσταχτη.

Στην Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας, η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας τονίζει πως το ζήτημα αποκτά πρόσθετη αξία ιδίως σήμερα, που η κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με το “τσουνάμι” της ενεργειακής κρίσης και των ραγδαίων ανατιμήσεων, σε ένα ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον που καθιστά δυσχερείς ακόμα και δαπάνες ποσών που μέχρι πρότινος φάνταζαν αμελητέες, πρωτίστως για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Θεωρώντας λοιπόν, στις παρούσες, ιδιάζουσες, δημοσιονομικές περιστάσεις, πως πρόκειται για μια παράμετρο επί της οποίας η Πολιτεία θα ήταν σημαντικό εκτάκτως να εγκύψει, η Ε. Λιακούλη ζητά από τον Υπουργό να ενημερώσει τη Βουλή για τις σχετικές κυβερνητικές ενέργειες.