Με μήνυμά της για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, η Γραμματέας τηςΚοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας,Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνει τα εξής:

«Η σημερινή μέρα είναι μέρα τιμής για όλους εκείνους τους Ανθρώπους που αναγκάζονταινα εγκαταλείψουν την εστία τους, τη χώρα τους και τους δικούς τους, παίρνοντας τον μακρύκαι δύσκολο δρόμο της προσφυγιάς, προκειμένου να φτάσουν σε μια ‘ασφαλή γη’ και ναξαναχτίσουν τη ζωή τους.

Όποιοι και αν είναι, από όπου κι αν προέρχονται, οι πρόσφυγες που αφήνουν την πατρίδατους, αξίζουν το σεβασμό και αξιοπρέπεια. Η αναζήτηση ασφάλειας και προστασίας είναιαδιαπραγμάτευτο, καθολικό, θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα στον κοινό μας , μεγάλοκόσμο.

Την τελευταία δεκαετία, οι αριθμοί των εκτοπισμένων, αυξάνονται δραματικά.

Η ανθρώπινη τραγωδία που συντελείται μπροστά στα μάτια μας, πρέπει άμεσα νααντιμετωπιστεί από τη διεθνή κοινότητα, με δίκαιο και βιώσιμο τρόπο.

Η βίαιη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία προκάλεσε την ταχύτερη και μία από τιςμεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις που έχει γνωρίσει η ευρωπαϊκή ήπειρος από τον Β’Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ η κατάσταση φαίνεται να επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο απότην επισιτιστική, οικονομική και κλιματική κρίση, που μαίνονται τόσο στην Ευρώπη όσο καισε ολόκληρο τον πλανήτη.

Σήμερα, είναι μια ευκαιρία για κατανόηση, αναγνώριση και εκτίμηση στους πρόσφυγες γιατην προσωπική ‘Οδύσσειά’ τους, για τον σκληρό αγώνα που δίνουν για ένα οικοδομήσουνένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τα παιδιά τους .

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, με πίστη στις διαχρονικές αρχές και αξίες του, συνεχίζει ναεπενδύει σε μια νέα, βιώσιμη πολιτική για τη Μετανάστευση και το Άσυλο που θα είναιπραγματικά ευρωπαϊκή, με αναλογική κατανομή της ευθύνης, με σεβασμό στα ανθρώπιναδικαιώματα και όραμα το κοινό μέλλον. Γιατί την προσφυγιά δεν την επιλέγεις, απλά σουσυμβαίνει… Και όπως διδάσκει η ιστορία της Ελλάδας, μπορεί να συμβεί σε όλους μας

#Κανείς_μόνος»