Κοινοβουλευτική παρέμβαση, με κατάθεση αναφοράς προς τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, σχετικά με την έντονη ανησυχία που έχει προκαλέσει σε πολλούς εργαζόμενους πολίτες της Λάρισας, η εφαρμογή των νέων δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στην Προαστιακή γραμμή Θεσσαλονίκης – Λάρισας, πραγματοποίησε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Συγκεκριμένα, στην αναφορά της, η Ευαγγελία Λιακούλη επισημαίνει τα εξής: «Πρόσφατα, έλαβα επιστολή από εργαζομένους του νομού Λάρισας, καθημερινούς χρήστες του Προαστιακού για να μεταβούν στην εργασία τους, στην οποία εκφράζουν την έντονη ανησυχία που τους έχει προκαλέσει, η εφαρμογή των από 15-05-2022 νέων δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στην Προαστιακή γραμμή Θεσσαλονίκης – Λάρισας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην εν λόγω επιστολή, το πρώτο δρομολόγιο της γραμμής Λάρισας-Θεσσαλονίκης, είναι καθημερινά γεμάτο και χρησιμοποιείται, σχεδόν αποκλειστικά, από εργαζόμενους που εκκινούν από τη Λάρισα και τους 10 ενδιάμεσους σταθμούς για να μεταβούν στην εργασία τους.

Από τις 15-05-2022, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την προσθήκη δύο επιπλέον τρένων για Αθήνα – Θεσσαλονίκη και άλλων δύο αντίστροφα, ανακοίνωσε αλλαγή των δρομολογίων της, με συνέπεια το πρώτο δρομολόγιο που τερματίζει στη Θεσσαλονίκη, να φθάνει τελικά στις 08:02 και όχι στις 07:26’ ως ίσχυε, αποκλείοντας ουσιαστικά τους εργαζόμενους από την πρόσβαση που είχαν, μέχρι σήμερα, στην εργασία τους.

Επιπλέον, στην απογευματινή ζώνη δρομολογίων από Θεσσαλονίκη, παρατηρούνται για πρώτη φορά δύο μεγάλα κενά 2 έως 3 ωρών, ανάμεσα στα σχετικά δρομολόγια.

Επομένως, οι εν λόγω πολίτες διαμαρτύρονται ότι, κατά τον σχεδιασμό των νέων δρομολογίων, δεν ελήφθησαν υπόψη οι ανάγκες των εργαζόμενων πολιτών για αξιοπρεπή πρόσβαση στην εργασία τους, αφού, με την εφαρμογή των νέων δρομολογίων, θα υποστούν ακόμη μεγαλύτερη ταλαιπωρία.

Για το λόγο αυτό, λαμβανομένου υπόψη ότι το τρένο αποτελεί κοινωνικό αγαθό για τις καθημερινές μετακινήσεις των πολιτών, ιδιαίτερα για αυτές από και προς την εργασία τους, ζητούν επαναξιολόγηση και εκ νέου σχεδιασμό των δρομολογίων στην Προαστιακή γραμμή Θεσσαλονίκης – Λάρισας.

Στο πλαίσιο αυτό, θεωρώντας το αίτημα των συγκεκριμένων πολιτών-εργαζομένων εύλογο και την ικανοποίησή του σημαντική, ζητώ από τον αρμόδιο Υπουργό να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του ζητήματος καθώς και να ενημερώσει