Κοινοβουλευτική παρέμβαση, με κατάθεση Ερώτησης προς τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με τα συνεχή, καταστροφικά και απροειδοποίητα «μπλακ άουτ» στους παραλιακούς οικισμούς της Λάρισας, πραγματοποίησε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Αναλυτικά, στην ερώτησή της, η Ευαγγελία Λιακούλη επισημαίνει τα εξής:
«Οι ξαφνικές διακοπές στην ηλεκτροδότηση και τα συνεχή μπλακ άουτ στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τείνουν να γίνουν η νέα καθημερινότητα για τους παραλιακούς οικισμούς της Λάρισας.
Τα τελευταία χρόνια, εν μέσω θέρους, παρατηρούνται απροειδοποίητες, πολύωρες διακοπές στο ρεύμα, γεγονός που οδηγεί τις τοπικές επιχειρήσεις στην οικονομική καταστροφή, προκαλώντας ανυπολόγιστες υλικές ζημιές στον εξοπλισμό τους, με σοβαρό αντίκτυπο στον τουρισμό της περιοχής.
Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Παραλιών Λάρισας στον τοπικό τύπο, την περασμένη Κυριακή πολλές παραλιακές περιοχές του νομού, όπως το Στόμιο, το Κόκκινο Νερό, η Καρίτσα, τα Μεσάγγαλα, το Καστρί Λουτρό και η Πλατιά Άμμος, έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση για πολλές ώρες, γεγονός που δημιούργησε έντονη αναστάτωση τόσο στους παραθεριστές όσο και, κυρίως, στους τοπικούς επιχειρηματίες, οι οποίοι, υπό αυτές τις αντίξοες συνθήκες, δεν μπόρεσαν να λειτουργήσουν.
Οι συνέπειες των επαναλαμβανόμενων διακοπών ρεύματος, εκτός από την αδυναμία λειτουργίας των καταστημάτων, επιφέρουν και αλλοίωση των προϊόντων, τα οποία, αναγκαστικά, πετάγονται στον κάλαθο των αχρήστων, ζημιώνοντας έτι περαιτέρω τους καταστηματάρχες. Επιπροσθέτως, οι αδικαιολόγητες διακοπές στην ηλεκτροδότηση θέτουν σε εξαιρετικό κίνδυνο την υγεία κατοίκων και επισκεπτών, ιδιαίτερα όσων υποστηρίζονται μηχανικά για το αναπνευστικό τους.
Απέναντι στην δυσμενή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, η ΔΕΔΔΗΕ δείχνει να αδιαφορεί, αποφεύγοντας να ενημερώσει τους άμεσα εμπλεκόμενους, ενώ στις επανειλημμένες οχλήσεις τους, η εταιρεία δεν δίνει καμία απολύτως απάντηση. Αμφότεροι οι επαγγελματίες και η Δημοτική Αρχή Αγιάς, προκειμένου να δοθεί επιτέλους μια λύση, προτίθενται να ακολουθήσουν τη νομική οδό, ασκώντας αγωγή εναντίον της ΔΕΔΔΗΕ για τα επαναλαμβανόμενα, απροειδοποίητα μπλακ άουτ.
Στο πλαίσιο αυτό, ρωτώ από τον αρμόδιο Υπουργό πώς σκέφτεται να χειριστεί το θέμα , ειδικά μετά τη στάση της ΔΕΔΔΗΕ και πώς θα διασφαλίσει στους πολίτες και τις επιχειρήσεις της περιοχής ότι δεν θα βρίσκονται διαρκώς αντιμέτωποι με τέτοια φαινόμενα».