Συλλυπητήρια για τον τραγικό θάνατο του αστυνομικού της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και ευχές και ταχεία ανάρρωση στον αστυνομικό που τραυματίστηκε, απηύθυνε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, συμμετέχοντας σήμερα στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ, με τον δημοσιογράφο Γ. Ντσούνο.

«Η Ελλάδα θρηνεί ξανά για την απώλεια και τον βαρύ τραυματισμό ακόμα δύο στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι βέβαιον ότι χρειάζεται πολύπλευρη ενίσχυσή της, ώστε και οι καταδιώξεις να λαμβάνουν χώρα με πλήρη ασφάλεια» σημείωσε η Ε. Λιακούλη, ενώ απαντώντας σε ερωτήματα για την έλλειψη ασφάλειας, για την οπαδική βία και τις παραβιάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ανέδειξε τη σημασία που πρέπει να δοθεί στο εκπαιδευτικό σύστημα. Ειδικά δε για την οπαδική βία, επανέλαβε πως εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για το γεγονός ότι έπρεπε πρώτα να τραυματιστεί βαρύτατα ο αστυνομικός και εν συνεχεία ο Υπουργός να πάει τα 200 ονόματα στον Άρειο Πάγο.

«Δεν ακούσαμε “κιχ” από τον Πρωθυπουργό χθες στη Βουλή, για όλα όσα πραγματικά ταλανίζουν την καθημερινότητα των πολιτών. Δεν είχε απαντήσεις ούτε καν για την ακρίβεια που μαστίζει τα νοικοκυριά. Την ώρα που η Ελλάδα είναι ουραγός στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την αγοραστική δύναμη των πολιτών στο 57% του ευρωπαϊκού μέσου όρου, η απάντηση του κ. Μητσοτάκη στους συνανθρώπους μας που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν υπό τον πληθωρισμό της αισχροκέρδειας, ήταν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, στέλνοντας και πάλι την συζήτηση αλλού», υπογράμμισε.

Περαιτέρω, όσον αφορά τα ερωτήματα περί ιδιωτικών πανεπιστημίων, υπενθύμισε ότι «όπως έχει δηλώσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, εμείς κατ’ αρχήν δεν θα μπούμε εμπόδιο στην ίδρυση ενός ιδιωτικού Πανεπιστημίου, όμως προτεραιότητά μας αποτελεί η ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου και της Δημόσιας Παιδείας γενικότερα. Έχουμε, λοιπόν, μπροστά μας την ευκαιρία διεξαγωγής μιας πολύ σοβαρής συζήτησης πρωτίστως για την αναβάθμιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου. Δεν αρκεί να χύνονται “κροκοδείλια δάκρυα” για τα απογοητευτικά αποτελέσματα στην έκθεση της Pisa. Θα συμμετέχουμε στο διάλογο, έχουμε ήδη συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις για την Παιδεία, χρειάζεται και η Κυβέρνηση από τη δική της πλευρά, πέρα από γενικόλογες επικοινωνιακές ατάκες, να δώσει συγκεκριμένα δεδομένα για το τι ακριβώς προτείνει».

Αναφορικά με το στόχο του  ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες ευρωεκλογές, η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας απάντησε ότι «στόχος μας είναι να αποτελέσουμε πλειοψηφικό ρεύμα μέσα στην κοινωνία, να καταστούμε κατ’ αρχάς Αξιωματική Αντιπολίτευση της Χώρας. Αυτό θα είναι αποτέλεσμα σκληρής καθημερινής δουλειάς, δίπλα στην κοινωνία και στους μη προνομιούχους συνανθρώπους μας, στους αγρότες, σε όσους αγωνίζονται να επιβιώσουν με χαμηλά εισοδήματα και συντάξεις “ψίχουλα”. Εμείς “τροχονόμοι” των συμφερόντων λίγων και ισχυρών, δεν γίναμε ποτέ».