Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με τους δημοσιογράφους Γ. Παπαδάκη και Μ. Αναστασοπούλου, συμμετείχε η τ. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Σε ερωτήματα για το Πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, η Λαρισαία Βουλευτής  ξεκαθάρισε ότι αυτό βρίσκεται κανονικά δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα του κόμματος pasok.gr.

Όσον αφορά το φορολογικό προγραμματικό πλαίσιο και ειδικά τη μείωση του αφορολόγητου ορίου για τις γονικές παροχές, η Ευαγγελία Λιακούλη επισήμανε πως «η πρόταση του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνει τη μείωσή του, από τα 4,8 εκατομμύρια ευρώ, που ισχύει σήμερα κατά ανώτατη τιμή και που προφανώς δεν διακινούν οι πολίτες της μεσαίας τάξης στα παιδιά τους, σε 400.000 για κάθε γονέα,  δηλαδή στις 800.000 συνολικά να είναι αφορολόγητο.

Περαιτέρω, η τ. Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας υπογράμμισε πως «το “παραμύθι” θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Άλλο είναι το θεμιτό κέρδος στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που επισκέπτομαι καθημερινά στη Λάρισα, και άλλο οι επιχειρήσεις – “μαμούθ”, που έκαναν ρεκόρ δωδεκαετίας με μερίσματα 2,4 δις ευρώ και αύξηση 40 % σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά».

Η Ευαγγελία Λιακούλη ανέδειξε την ρητή αναφορά της Ν.Δ. στο Σχέδιο “Ελλάδα 2.0”, όπου επί λέξει αναγράφεται πως «βασική φορολογική πολιτική είναι η ενσωμάτωση των εισοδημάτων σε ενιαία κλίμακα φορολογίας ανεξάρτητα από την πηγή», εγείροντας τον προβληματισμό εάν στο συγκεκριμένο απόσπασμα η Ν.Δ. εννοεί την ένταξη όλων των εισοδημάτων, ακόμη και των μερισμάτων, σε φορολόγηση που μπορεί να φτάνει και σε συντελεστή 44 %.

«Δουλεύετε “φουλ τις μηχανές” για τους ολιγάρχες, για τα υψηλά εισοδήματα, χωρίς γνώση και επαφή με την αγορά και την κοινωνική πραγματικότητα», στηλίτευσε η Λαρισαία Βουλευτής, υπενθυμίζοντας «την κατάσταση του ιδιωτικού χρέους, το οποίο ανεβαίνει διαρκώς, υπερβαίνοντας τα 270 δις ευρώ, με τέσσερα εκατομμύρια ΑΦΜ να χρωστούν στην Εφορία και 2.300.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις να χρωστούν στον ΕΦΚΑ».