«Κατ’ αρχάς και πάνω απ’ όλα, θα ήθελα να απευθύνω ευχές για ταχεία ανάρρωση στον αστυνομικό που δίνει γενναία μάχη για τη ζωή του, εύχομαι ειλικρινά όσα σοκαριστικά βίωσε, να είναι περαστικά στην υγεία του», τόνισε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, συμμετέχοντας το Σάββατο στην εκπομπή «Στούντιο με θέα» του ΑΝΤ1,με τη δημοσιογράφο Φαίη Μαυραγάνη.

Εισαγωγικά, διευκρίνισε επίσης ότι «είμαστε εξ αποστάσεως συνδεδεμένοι, γιατί βρισκόμαστε εν τω μέσω της τριήμερης περιοδείας κλιμακίων μας σε κάθε σπιθαμή της πολύπαθης Θεσσαλίας, σε μια πρωτοβουλία που κορυφώνεται την Κυριακή παρουσία του Προέδρου μας, Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος θα αναδείξει το πολύπλευρο σχέδιο προτάσεών μας για την ανασυγκρότηση των πληγεισών περιοχών».

Με τη συζήτηση να επικεντρώνεται αποκλειστικά στα επεισόδια στου Ρέντη, η Ε. Λιακούλη υπογράμμισε πως «παρακολουθώντας όσα ειπώθηκαν μέχρι στιγμής από την εκπρόσωπο της Κυβέρνησης στο πάνελ, το μόνο βέβαιον είναι ότι οι τηλεθεατές που μας παρακολουθούν, θα εκφράσουν την εύλογη απλή απορία “όλα αυτά που λέτε, γιατί δεν τα κάνετε πράξη;”. Δυστυχώς, έχουμε μια Κυβέρνηση των διαπιστώσεων, κατώτερη των περιστάσεων, ενώ κάθε λίγο και λιγάκι θρηνούμε θύματα και συνάνθρωποί μας κινδυνεύουν τόσο άδικα. Είναι τουλάχιστον φαιδρό να ακούμε μια Κυβέρνηση σχεδόν πέντε ετών, να επικαλείται αόριστα και γενικόλογα κοινωνιολογικέςδικαιολογίες.Εξαγγελίες μέτρων, συχνά μάλιστα ήδη θεσπισμένων, που επικοινωνιακά ανασύρονται και επαναλαμβάνονται με στόμφο κάθε φορά που ακόμα ένας συμπολίτης μας ψυχορραγεί, δεν μπορούν από μόνες τους να λύσουν κανένα πρόβλημα, αντιθέτως αποτελούν νέα σφάλματα της Πολιτείας, που συσσωρεύονται στα προηγούμενα».

Η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας ανέδειξε, μεταξύ άλλων, πως «η οπαδική βία είναι πλέον οργανωμένο έγκλημα, αλλάδεν αντιμετωπίστηκε ως τέτοιο από το αρμόδιο Υπουργείο. Χρειαζόμαστε ένα εθνικό σχέδιο δράσης. Υπάρχουν επιστημονικές κατευθύνσειςπου δεν έχουν εφαρμοστεί, για παράδειγμα κατάλληλες καμπάνιες ευαισθητοποίησης με στόχευση στους ειδικούς πληθυσμούς, όπως είναι τα νέα παιδιά».

«Ο κ. Μητσοτάκης σε θέματα προστασίας της δημόσιας ασφάλειας “έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια”. Τι να πρωτοθυμηθούμε και τι να πρωτοπούμε, στον ελάχιστο χρόνο της εκπομπής, έχει χαθεί ο λογαριασμός, εις βάρος της κοινωνίας. Η σοβαρότητα του θέματος είναι τέτοιας σπουδαιότητας, που αναμφίβολα χρήζει διακομματικής εθνικής συνεννόησης. Κι όμως, η Κυβέρνηση δεν φημίζεται ούτε για την ουσιαστική διαβούλευση ούτε για ανοιχτούς θεσμικούς διαύλους συνεργασίας και αξιοποίησης προτάσεων, παρά μόνο για μονομερείς ενέργειες που στην πράξη αποδεικνύονται απολύτως αναποτελεσματικές και αποτυγχάνουν να εγγυηθούν στοιχειώδη ασφάλεια στην καθημερινότητά μας», επισήμανε συμπερασματικά.