Καλεσμένη στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΪ, με το δημοσιογράφο Γ. Αυτιά, ήταν σήμερα η τ. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Στα ερωτήματα αναφορικά με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συντριπτική εκλογική ήττα του και την παραίτηση του κ. Τσίπρα, η Λαρισαία Βουλευτής ξεκαθάρισε πως «εμείς ποτέ δεν επιχαίρουμε, όταν υπάρχουν εσωτερικά προβλήματα σε άλλα κόμματα».

«Η εικόνα που εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη γνώμη μου, ήταν αναμενόμενη. Θα μπορούσε να παρομοιαστεί με “μικρά γυαλιά” που έχουν σπάσει, από διαφορετικούς “καθρέφτες”, και τα “είδωλα” που βλέπει κανείς μέσα από αυτά, είναι τελείως παραμορφωμένα», περιέγραψε η Ε. Λιακούλη, υπενθυμίζοντας πως «πρόκειται για ένα κόμμα διαμαρτυρίας, της τακτικής “όχι σε όλα”, το οποίο, για παράδειγμα, καταψήφισε μέχρι και τις αμυντικές δαπάνες της πατρίδας μας, έφθασε  να μιλά για “Πρέσπες των θαλασσών”, για “τοπικά νομίσματα” κ.ο.κ.».

«Όλα αυτά, δεδομένου ότι αφορούν το κόμμα που μέχρι πρότινος αποτελούσε το ένα μέρος του αποτυχημένου δικομματισμού, θεωρώ πως δεν τα πλήρωσε μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επέφεραν θεσμική επίπτωση και στη λειτουργία της Δημοκρατίας μας, όπως ενδεικτικό παράδειγμα στη δυνατότητα άσκησης του εμβληματικού ιστορικού δικαιώματος της αντιπολίτευσης, που είναι η κατάθεση πρότασης δυσπιστίας στο Κοινοβούλιο», τόνισε η Λαρισαία Βουλευτής, υπογραμμίζοντας με έμφαση «τις ευθύνες που βαρύνουν το ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι το πολιτικό εκκρεμές μετακινήθηκε προς τα άκρα δεξιά».

Η τ. Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας επισήμανε ότι «το ΠΑΣΟΚ, η αυθεντική Δημοκρατική Παράταξη, ήδη πριν τις εκλογές, αποτελεί ανοιχτή “αγκαλιά” για όλους τους προοδευτικούς δημοκράτες πολίτες, για να επιστρέψουν όχι απλώς στο δημοκρατικό σπίτι τους, αλλά στο “πατρικό σπίτι” τους. Το προεκλογικό προσκλητήριό μας, λοιπόν, προς κάθε προοδευτικό δημοκράτη, παραμένει ενεργό. Στο ΠΑΣΟΚ θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας, την ισχυρή λαϊκή εντολή για υπεύθυνη, αξιόπιστη και ωφέλιμη αντιπολίτευση προς όφελος της κοινωνίας, η οποία -όπως περιέγραψε ο πρώην Πρόεδρός μας, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, με μια εξαιρετικά εύστοχη φράση- “η κοινωνία μόνο προσωρινά και κατ’ εξαίρεση είναι ολιγαρκής”».