Καλεσμένη στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, με τους δημοσιογράφους Δ. Καμπουράκη και Π. Στάθη, ήταν η τ. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Στο ερώτημα αναφορικά με τη μη έκδοση επίσημης Ανακοίνωσης εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για την παραίτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, η Λαρισαία Βουλευτής σημείωσε πως «το ζήτημα αφορά τις εσωτερικές διαδικασίες ενός άλλου κόμματος».

Περαιτέρω, καταθέτοντας την προσωπική της άποψη, η Ευαγγελία Λιακούλη ανέφερε πως «ήταν μια παραίτηση, χωρίς να ακουστεί ρητά η λέξη παραίτηση», ότι «ακόμη δεν έχει δημοσιοποιηθεί ο οδικός χάρτης που θα ακολουθηθεί έως την εκλογή νέου Προέδρου», καθώς και πως «η χθεσινή ημέρα ήταν αρκετά φορτισμένη, συγκινησιακά και πολιτικά, από τη δήλωση ενός πολιτικού ότι αποχωρεί, έχοντας συγκεκριμένα πεπραγμένα στο πολιτικό σκηνικό. Ακόμα και για το σχόλιο του αυτονόητου, έχει σημασία η στιγμή στην οποία αυτό γίνεται».

«Κατά τη γνώμη μου, είναι απολύτως λογικό. Ήδη το βράδυ των δεύτερων εκλογών, είχα αναφερθεί σε αυτή την επικείμενη εξέλιξη, βλέποντας ότι ο κ. Τσίπρας είχε ήδη πάρει το δρόμο του, καθώς του απέμειναν πολύ στενά περιθώρια να κινηθεί στην επόμενη μέρα του», τόνισε η Ε. Λιακούλη, συμπληρώνοντας πως «η παραίτηση του κ. Τσίπρα επιφέρει συνέπειες σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Για παράδειγμα, ξημέρωσε μια διαφορετική ημέρα και για τη Νέα Δημοκρατία, αφού ο κ. Μητσοτάκης έχασε πλέον το “άλλοθι” να κραδαίνει το “σκιάχτρο” του φόβου που προκαλούσε τυχόν επαναφορά του κ. Τσίπρα».

Η τ. Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας εστίασε στο ρόλο του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας «εξαιρετικά καλό σε μια οκτακομματική Βουλή» το αποτέλεσμα των εκλογών για το ΠΑΣΟΚ και αναδεικνύοντας ότι «ανεβαίνουμε συνεχώς, ξαναπιάνουμε το νήμα της Ιστορίας, ενώνουμε τις αγωνίες, τα όνειρα και τις ελπίδες των προοδευτικών δημοκρατών πολιτών, οι οποίοι επιστρέφουν στο “πατρικό σπίτι” τους, βρίσκουν ξανά την έκφρασή τους στον υπεύθυνο προγραμματικό λόγο μας. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ευκαιριακή επιλογή, αλλά ιστορική λαϊκή επιταγή».

Τέλος, όσον αφορά τα ερωτήματα για τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, η Λαρισαία Βουλευτής επισήμανε πως «οι ευρωεκλογές είναι ο σημαντικός “σταθμός”, αλλά προηγείται μια σημαίνουσα “στάση”, οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Στους Δήμους και στις Περιφέρειες, το ΠΑΣΟΚ -η αυθεντική Δημοκρατική Παράταξη- διαθέτει πλειάδα αξιόλογων στελεχών, αυτοδιοικητικό πρόγραμμα, καθώς και την ανεκτίμητη εμπειρία από τις μεγάλες, ιστορικές αυτοδιοικητικές μεταρρυθμίσεις που υλοποιήσαμε. Αυτό οι τοπικές κοινωνίες το νιώθουν, γι’ αυτό είναι δίπλα μας».