Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», με τους δημοσιογράφους Ντίνο Σιωμόπουλο και Στέλλα Γκαντώνα, συμμετείχε το Σάββατο η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, μεταφέροντας ζωντανά από το θεσσαλικό πεδίο της ασύλληπτης καταστροφής, αιτήματα και ανάγκες των πληγέντων συνανθρώπων μας, που χρήζουν άμεσης ρύθμισης.

Η Λαρισαία Βουλευτής σημείωσε πως «δεν είναι ώρα πολιτικής αντιπαράθεσης, ουδόλως ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή τους κατοίκους της Θεσσαλίας. Σοκ και δέος, απελπισία και απόγνωση, αυτές οι λέξεις συμπυκνώνουν όσα βιώνουμε. Θρηνούμε αδικοχαμένους συμπολίτες μας, ο φόβος κορυφώνεται, καθώς και η Λάρισα κινδυνεύει, ο Πηνειός “γλύφει” ακόμα και το κέντρο της πόλης μας, σε ύψος που έχει υπερβεί και ιστορικές πλημμύρες. Έχουν σχηματιστεί δύο τεράστιες “λίμνες” στη Θεσσαλία, με τον κίνδυνο “για το τελικό χτύπημα”, όπως αναδεικνύουν σήμερα “Τα Νέα”, να είναι ορατός. Σας ευχαριστώ που μέσα από τα ρεπορτάζ σας, δίνετε το βήμα να ακούγεται η φωνή της πληγωμένης Θεσσαλίας».

«Έχει πληγεί το 5% του ΑΕΠ, το 23% του παραγωγικού ιστού της χώρας, περίπου 800 χιλιάδες στρέμματα, καλλιέργειες καταστράφηκαν, ενώ είναι τέτοια η συγκέντρωση φερτών υλικών στα χωράφια που για χρόνια -σύμφωνα με τους επιστήμονες- δεν πρόκειται να καλλιεργηθούν. Ενώ βρισκόμαστε σε αυτήν την κατάσταση, ο Πρωθυπουργός ήρθε μεν χθες, αλλά δεν ανακοίνωσε ούτε καν τα επιτακτικά μέτρα που περιμένουν με αγωνία οι πληγέντες, για παράδειγμα η αναστολή των πλειστηριασμών, η αναστολή καταβολής των δόσεων για οφειλές, όπως στον ΕΦΚΑ και στην Εφορία», τόνισε η Ε. Λιακούλη.

Επιπλέον, διατύπωσε μετ’ επιτάσεως το αίτημα «να μην καταβάλλουν διόδια αυτή τη στιγμή οι πολίτες που πηγαινοέρχονται στα πλημμυρισμένα χωριά, από τη μια κατεστραμμένη περιοχή στην άλλη, για να συνδράμουν στους απεγκλωβισμούς και στην επιχείρηση βοήθειας.

Έπρεπε ήδη από μόνη της να το έχει πράξει η Εταιρεία στον “Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου”, ούτε σε αυτό το αυτονόητο δεν αναφέρθηκε χθες εδώ ο Πρωθυπουργός».

Περαιτέρω, η Λαρισαία Βουλευτής ανέδειξε το μείζον θέμα του νερού, τόσο του πόσιμου όσο και για γενική χρήση, ζητώντας να δοθούν επισήμως και άμεσα στους πολίτες από τους αρμόδιους Φορείς, ανά περιοχή, σαφείς επιστημονικές οδηγίες για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νερό και κατά πόσο είναι ασφαλές να το καταναλώνουν και να το χρησιμοποιούν.

«Tο Κράτος “ναυάγησε” στη Θεσσαλία. Οι ευθύνες είναι βαρύτατες σε πολλά επίπεδα, βεβαίως απαιτείται να αποδοθούν και θα πράξουμε τα δέοντα. Αυτή τη στιγμή, προτεραιότητα φέρει το γεγονός ότι έχουμε ακόμα εγκλωβισμένους και αγνοούμενους. Αυτό είναι σήμερα το μεγαλύτερο θέμα», υπογράμμισε η Ε. Λιακούλη, ενώ περαιτέρω εστίασε και στην «ανάγκη συνεννόησης του πολιτικού συστήματος σε ένα Εθνικό Σχέδιο. Το τονίσαμε και το προηγούμενο διάστημα, όσον αφορά τις τραγικές πυρκαγιές, όταν ο Πρόεδρός του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος

Αλλαγής κατέθεσε στη Βουλή συγκεκριμένη δέσμη προτάσεων. Σήμερα, σε λίγη ώρα, ο Νίκος Ανδρουλάκης φθάνει στη Θεσσαλία, για να βρεθεί μαζί με τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε αδιέξοδο, μαζί με τους πυροσβέστες που δίνουν την τιτάνια μάχη στην 1η γραμμή, όπως πράττουν και τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όσοι με αυταπάρνηση τείνουν χείρα βοηθείας».

Δεν παρέλειψε, επίσης, να αναφερθεί στον καίριο ρόλο των επιστημόνων, τονίζοντας πως «είναι η ώρα να δώσουμε το λόγο στους επιστήμονες, επιτέλους όλοι να τους ακούσουμε».

Όσον αφορά την τραγωδία στον Πειραιά με τον φρικτό θάνατο του Αντώνη Καρυώτη, η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας ενημέρωσε πως «χθες, σύσσωμη η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος καταθέσαμε Ερώτηση προς την Κυβέρνηση, και συγκεκριμένα στον Υπουργό Ναυτιλίας, με την οποία αναδεικνύουμε τα αμείλικτα ερωτήματα της υπόθεσης, ιδίως αναφορικά με την απουσία του Λιμενικού».