Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», με τους δημοσιογράφους Ντίνο Σιωμόπουλο και Στέλλα Γκαντώνα, συμμετείχε το Σάββατο η τ.Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Στα ερωτήματα αναφορικά με την υπερψήφιση ή μη από το ΠΑΣΟΚ των εξαγγελθέντων οικονομικών μέτρων της Κυβέρνησης, όπως για παράδειγμα τη χρονική παράταση του market pass, η Λαρισαία Βουλευτής ξεκαθάρισε πως «έχουμε αποδείξει στη Βουλή, ότι τα μέτρα που έχουν έστω ελάχιστο θετικό αποτύπωμα στους πολίτες, τα έχουμε ήδη υπερψηφίσει, και όπως σημείωσε και ο Πρόεδρός μας, Νίκος Ανδρουλάκης, στην ομιλία του επί των προγραμματικών δηλώσεων, σε αυτήν την κατεύθυνση θα προχωρήσουμε. Το μεγάλο ζητούμενο, όμως, είναι πως οι προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, ιδίως του Πρωθυπουργού, κυρίως για όσα έχουν στον πυρήνα τους την οικονομία, πως απαντούν στα 270 δις ιδιωτικό χρέος, πως απαντούν στα 4 εκατομμύρια πολίτες που χρωστάνε σε Εφορία και ΕΦΚΑ, πως απαντούν σε πάνω από 1 εκατομμύριο πολίτες που έχουν κόκκινα δάνεια, πως απαντούν για τα ενενήντα χιλιάδες σπίτια που πλειστηριάζονται σε λίγες μέρες με κορύφωση το Μάιο του 2024.  Δεν πρέπει να λησμονούμε πως αυτή η Κυβέρνηση αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης, πως ο δημόσιος διάλογος αναπτύχθηκε σε λεπτομέρεια και μάλιστα σε δύο προεκλογικά χρονικά διαστήματα που μεσολάβησαν, επομένως για όλα αυτά θα έπρεπε να υπάρχουν απαντήσεις. Αντιθέτως, ο Πρωθυπουργός απάντησε μόνο με λογικές κουπονιών, τύπου market pass και με youth pass».

Περαιτέρω, η Ε. Λιακούλη ανέδειξε το ερώτημα, που εύλογα τίθεται ιδίως από νέα παιδιά, «τι σχέση έχει η επενδυτική βαθμίδα με έναν νέο εργαζόμενο που παίρνει 700 ευρώ και ακούει προεκλογικά τη Ν.Δ. να τάζει αύξηση μισθών 25%, τη στιγμή που στις Βρυξέλλες έστειλε αύξηση 12,7%. Τι σχέση έχει η επενδυτική βαθμίδα με τον κτηνοτρόφο που μοχθεί στην περιφέρεια, τι σχέση έχει με την καθημερινότητα και τη ζωή».

Στο ερώτημα περί συνταγματικής αναθεώρησης και ιδιωτικών πανεπιστημίων, η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας σημείωσε πως «απαντήθηκε με σαφήνεια από το Νίκο Ανδρουλάκη στο βήμα της Βουλής, ο οποίος έθεσε συγκεκριμένες προϋποθέσεις και παραμέτρους στη συνολική συζήτηση, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί προτεραιότητα η ενίσχυση του δημόσιου σχολείου, όχι μόνο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, όπου υπάρχουν μεγάλα δομικά προβλήματα». Η Ε. Λιακούλη, τέλος, επισήμανε πως «ιδιωτικά “πανεπιστήμια” - κατ’ ουσίαν εμπορικές “ρεκλάμες”, που θα πουλάνε σωρηδόν πτυχία, χωρίς όρους και πλαίσιο ελέγχου της Πολιτείας, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά», υπενθυμίζοντας «τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για συνολικό σχέδιο για τη  Δημόσια Παιδεία, για το Εθνικό Απολυτήριο, τις προτάσεις που σύντομα θα δρομολογηθούν κοινοβουλευτικά».