Με μαθήτριες και μαθητές του Γυμνασίου Αγιάς και τους συνοδούς καθηγητές τους συναντήθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, στο πλαίσιο εκδρομής τους στην Αθήνα και επίσκεψής τους στη Βουλή των Ελλήνων, επισημαίνοντας τα εξής:

«Με μεγάλη χαρά και σήμερα καλωσορίζουμε, εδώ στη Βουλή, τα παιδιά του τόπου μας, τα παιδιά του Γυμνασίου Αγιάς, καθώς και τους Ανθρώπους που είναι επιφορτισμένοι με το λειτούργημα της εκπαίδευσής τους, τους καθηγητές τους. Ένα κομμάτι του κτηρίου και της ιστορίας της Βουλής, άλλωστε, ανήκει και στον τόπο μας και εκπροσωπεί τον τόπο μας. Αλλά και, αναπόφευκτα, αυτή η επίσκεψη, ως εκπαιδευτική εμπειρία, θα συνοδεύει με τις εικόνες της τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου Αγιάς, για όλη τους τη ζωή.  

Χρέος μας, εδώ στην αίθουσα της Ολομέλειας, είναι να μεταλαμπαδεύσουμε στη νέα γενιά του Τόπου μας, όλα τα εργαλεία που θα τα βοηθήσουν να κατανοήσουν τους τρόπους, με τους οποίους δουλεύει η Δημοκρατία μας για το καλό όλων των πολιτών.

Όλοι επιθυμούμε, άλλωστε, οι πολίτες του αύριο, να γαλουχηθούν από νωρίς, μαθαίνοντας τις βασικές διαδικασίες του κοινοβουλευτισμού -τον τρόπο που παράγονται οι νόμοι, οι οποίοι μας αφορούν όλους- αποκτώντας τα σχετικά βιώματα. 

Χρέος μας, σε κάθε περίπτωση, είναι να δώσουμε στους μαθητές και τις μαθήτριες και λόγο και ρόλο που θα τους ανοίξουν τους αυριανούς δρόμους, προκειμένου να γίνουν σωστοί πολίτες, σωστοί γονείς, σωστοί επαγγελματίες και επιστήμονες, επ’ ωφελεία των τοπικών τους κοινωνιών, αλλά και των οικογενειών τους, πάντοτε μέσα στο πλαίσιο του δημοκρατικού ιδεώδους, του πολιτισμένου διαλόγου, αλλά και του ειλικρινούς ενδιαφέροντος για τα κοινά.

Αλλά και παράλληλα, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Αγιάς, έμαθαν σήμερα χάρη στις φροντίδες των ξεναγών, των εκπαιδευτικών και των κοινωνικών επιστημόνων που τους συνόδεψαν στο κτήριο, όχι μόνο την ιστορία της Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά και το πόσο εύθραυστη αυτή είναι, αφού το ‘’δέντρο’’ της Δημοκρατίας, μαζί με το ‘’δέντρο’’ της Ελευθερίας χρειάζονται ‘’καθημερινό πότισμα’’.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η παρουσία των αυριανών ενεργών πολιτών του νομού Λάρισας, εδώ στη Βουλή, αποτελεί εγγύηση ελπίδας, για ένα καλύτερο μέλλον προκοπής και δημιουργίας στην κοινωνική, πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου μας.

Και βέβαια, ωφελημένοι είμαστε και εμείς, οι πολιτικοί εκπρόσωποι της Λάρισας, καθώς οι επισκέψεις των μαθητών και των μαθητριών των σχολείων μας, πάντοτε δίνουν μια επιπλέον ακτίνα φωτός, ακόμη και στη πιο βαριά κοινοβουλευτική καθημερινότητά μας, αποτελώντας πολύτιμο οδηγό για την κοινοβουλευτική μας δράση».