Κοινοβουλευτική παρέμβαση, με κατάθεση αναφοράς προς τον αρμόδιο Εργασίας, σχετικά με το οικονομικό αδιέξοδο που βιώνει πολίτης λόγω δραματικής καθυστέρησης στη χορήγηση σύνταξης χηρείας της μητέρας του, πραγματοποίησε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Συγκεκριμένα, στην αναφορά της, η Ευαγγελία Λιακούλη επισημαίνει τα εξής: «Πριν λίγες μέρες, έλαβα ηλεκτρονική επιστολή πολίτη της Λάρισας, στην οποία εκφράζει την αγανάκτησή του για τη δραματική καθυστέρηση στη χορήγηση σύνταξης χηρείας της ΑΜΕΑ μητέρας του, γεγονός που έχει προκαλέσει ανυπέρβλητες οικονομικές δυσκολίες σε όλη την οικογένεια.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην εν λόγω επιστολή, από το 2016 έως και σήμερα, η οικογένεια του γράφοντος ζει έναν καθημερινό Γολγοθά, αναμένοντας τη σύνταξη χηρείας της μητέρας του, η οποία είναι ΑΜΕΑ και καρκινοπαθής. Μάλιστα, στις επανειλημμένες προσπάθειές τους να ενημερωθούν για την πορεία της σύνταξης που δικαιούνται, αντιμετωπίζουν είτε την αδιαφορία είτε την αδυναμία εξυπηρέτησης από τους υπαλλήλους των αρμόδιων υπηρεσιών.

Επομένως, δεδομένου ότι η απονομή σύνταξης προς τους ανθρώπους που τη δικαιούνται, με σκοπό την αξιοπρεπή διαβίωση, αποτελεί νομική και ηθική υποχρέωση της Πολιτείας και πρέπει να χορηγείται εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος, είναι σαφές ότι, στη συγκεκριμένη περίπτωση, το Υπουργείο σας οφείλει να δράσει άμεσα.

Στο πλαίσιο αυτό, θεωρώντας το αίτημα του εν λόγω πολίτη δίκαιο και την άμεση ικανοποίησή του υψίστης σημασίας για την επιβίωση της οικογένειάς του, παρακαλείσθε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες για την επίλυση του ζητήματος, όπως και για την ενημέρωση της Βουλής.