Κοινοβουλευτική παρέμβαση, με την κατάθεση Ερώτησης προς τους συναρμόδιους Υπουργούς, πραγματοποίησε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, αναφορικά με την αναστάτωση που επικρατεί σε πολύτεκνες και τρίτεκνες αγρότισσες, οι οποίες βρίσκονται προ του αδιεξόδου να στερούνται χρηματικού βοηθήματος, άνευ δικής τους υπαιτιότητας.

Η Ε. Λιακούλη αναδεικνύει την εμπλοκή που ανέκυψε φέτος στο πρόγραμμα του ΟΠΕΚΑ, το οποίο αφορά την παροχή χρηματικών βοηθημάτων σε 4.000 τρίτεκνες και 1.000 πολύτεκνες μητέρες, ασφαλισμένες του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ), από όλες τις περιοχές της Χώρας.

Βάσει σειράς δημοσιευμάτων, αγρότισσες που είχαν τακτοποιήσει τις ασφαλιστικές τους εκκρεμότητες κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου 2021, στερήθηκαν της δυνατότητας υποβολής αίτησης, εξαιτίας του γεγονότος ότι το πληροφοριακό σύστημα του e-ΕΦΚΑ είχε επικαιροποιηθεί έως και τον Νοέμβριο 2021.

Η Λαρισαία Βουλευτής, τονίζει με έμφαση ότι:

-είναι ανεπίτρεπτο σε ένα Κράτος Δικαίου, νόμιμοι δικαιούχοι επιδόματος να το απωλέσουνεξαιτίας τεχνικής δυσλειτουργίας,

-ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται στα όρια της επιβίωσης, καθώς έχει υποστεί πολύπλευραχτυπήματα, εν τω μέσω της ενεργειακής κρίσης, των υπέρμετρων ανατιμήσεων, αλλά και τωνσυνεπειών της κλιματικής κρίσης,

-το δημογραφικό αποτελεί μείζον εθνικό ζήτημα της Ελλάδας, “ενεργή βόμβα” στα θεμέλια τουμέλλοντος της πατρίδας μας,

-το συγκεκριμένο χρηματικό βοήθημα των 1.000 και 700 ευρώ, ιδίως στις παρούσες δημοσιονομικές συνθήκες, μπορεί μεν να μην λύνει τα πολλαπλά αγροτικά προβλήματα, αποτελεί πάντως μια κάποια “ανάσα” για τις αγρότισσες - μητέρες,

-οι γυναίκες - αγρότισσες, πρωτίστως εν προκειμένω όσες παλεύουν να τα φέρουν βόλτα έχοντας δημιουργήσει πολυπληθείς οικογένειες, χρήζουν σεβασμού και έμπρακτης πολύπλευρης στήριξης, όπως έχει επανειλημμένως αναδείξει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας, ζητά από την Κυβέρνηση:

-Να δοθεί η αναγκαία νέα προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στις αγρότισσες που, άνευ υπαιτιότητάς τους, δεν κατέστη εφικτό να υποβάλουν αίτηση.

-Ενέργειες ,ώστε να μην επαναληφθούν τεχνικά “κενά” και δυσλειτουργίες των πληροφοριακών συστημάτων, όπως το συγκεκριμένο, και να αποφεύγονται παρόμοιες καταστάσεις αναίτιας αναστάτωσης συμπολιτών μας.

-Πρωτοβουλίες, για τη στήριξη του δύσκολου αγώνα και της ανεκτίμητης προσφοράς της αγρότισσας – μητέρας.