Για την απώλεια του τέως Δημάρχου Νίκου Βαλσαμόπουλου, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, δήλωσετα εξής:
«Τα φετινά Χριστούγεννα σημαδεύτηκαν από τη θλιβερή είδηση για την μεγάλη απώλεια του τέως Δημάρχου Κάτω Ολύμπου, Νίκου Βαλσαμόπουλου.
Ενός Ανθρώπου, που υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση για σειρά ετών, με απαράμιλλο ήθος και αξιομνημόνευτη αφοσίωση, αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στον Τόπο μας.
Η θλίψη μου είναι βαθύτατη για την απώλεια ενός άξιου πολιτικού στελέχους, που έδωσε “το παρών”με συνέπεια και ευπρέπεια στους προοδευτικούς αγώνες του ΠΑΣΟΚ, τιμώντας τις αρχές και τις αξίες της Παράταξής μας.
Το έργο του έχει σφραγίσει τον τ. Δήμο Κάτω Ολύμπου και θα παραμείνει ζωντανό στο μυαλό και στις καρδιές όλων.
Η ρήση του «μόνο ένας Δήμαρχος που τολμά , είναι ένας καλός Δήμαρχος» είναι μια μεγάλη παρακαταθήκη που άφησε πίσω του , όπως ακριβώς και η έμφαση στον πολιτισμό και στην θεσμοθέτηση εκδηλώσεων προβολής του τόπου μας, με τις οποίες έκανε γνωστό το Δήμο του σε όλη την Ευρώπη
Τον αποχαιρετώ με απεριόριστο σεβασμό και τον ευχαριστώ για τα διδάγματα πολιτικής αξιοπρέπειας και ανιδιοτελούς προσφοράς στα κοινά.
Είχα την Τιμή να είναι Φίλος μου και πάντα μέσα μου θα μείνει ως ένας ασυμβίβαστος αγωνιστής . Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του.»